Ο στρατός αναλαμβάνει δράση στην Αργιθέα - Άνοιγμα δρόμων για να απεγκλωβιστούν οι κάτοικοι (Αποκλειστικό βίντεο)

Μιχάλης Τεζάρης 20-09-2020 21:10
Ο στρατός αναλαμβάνει δράση στην Αργιθέα - Άνοιγμα δρόμων για να απεγκλωβιστούν οι κάτοικοι (Αποκλειστικό βίντεο)
Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική - Κτηνοτρόφοι της περιοχής έχασαν εκατοντάδες πρόβατα και είδαν το βιος τους να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά

Μηχανήματα του στρατού αναμένεται να φτάσουν το πρωί της Δευτέρας στο Μουζάκι, στο σημείο που έχουν γκρεμιστεί γεφύρια και έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο, προκειμένου να προχωρήσουν σε επιχωματώσεις, ώστε να δημιουργήσουν μονοπάτια και να απεγκλωβιστούν οι κάτοικοι χωριών της ανατολικής Αργιθέας που έχουν αποκλειστεί από την περασμένη Πέμπτη.

Οι κάτοικοι προσπαθούν κυριολεκτικά με τα χέρια τους να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τόνους λάσπες και πέτρες, που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά ύδατα.

Χαρακτηριστική πάντως είναι η «αδράνεια», όπως υποστηρίζουν, της περιφέρειας Θεσσαλίας, από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας και των αποτελεσμάτων της.

Το L&O παρουσιάζει αποκλειστικό βίντεο από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία, στον οικισμό Νησιά που βρίσκεται στους πρόποδες της Αργιθέας. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Κτηνοτρόφοι της περιοχής έχασαν εκατοντάδες πρόβατα και είδαν το βιος τους να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Το μεσημέρι της Κυριακής, κατέστη εφικτή η απομάκρυνση αποκλεισμένων ατόμων, κυρίως γυναικών και παιδιών, που μεταφέρθηκαν προς την μεριά του Μουζακίου με μπουλντόζα.

Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει νερό και ρεύμα στα αποκλεισμένα χωριά, ενώ το μόνο που τους παρείχε ο δήμος ήταν εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό, ούτε καν μια μερίδα φαγητού.

Κλειστά, τέλος, αποφασίστηκε να παραμείνουν Δευτέρα και Τρίτη τα δημοτικά σχολεία της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo