Επαναθεσμοθέτηση άδειας ειδικού σκοπού προς διευκόλυνση των γονέων αστυνομικών

Newsroom L&O 19-09-2020 12:26 Τελευταία ενημέρωση: 19-09-2020 12:38
Επαναθεσμοθέτηση άδειας ειδικού σκοπού προς διευκόλυνση των γονέων αστυνομικών
Με επιστολή τους οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητούν την άμεση επαναθεσμοθέτηση άδειας ειδικού σκοπού

Με επιστολή τους οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Β/Α και Δυτικής Αττικής και Πειραιά ζητούν από τους υπουργούς Προστασίας Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών την άμεση επαναθεσμοθέτηση άδειας ειδικού σκοπού προς διευκόλυνση των γονέων αστυνομικών, καθώς όλο και περισσότερα τμήματα σχολικών μονάδων κλείνουν προσωρινά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Ολόκληρη η επιστολή:

Κύριοι Υπουργοί,

Μεγάλος αριθμός μελών μας επικοινωνούν με τα γραφεία των Ενώσεών μας και μας ενημερώνουν ότι όλο και περισσότερα τμήματα σχολικών μονάδων βάζουν προσωρινό «λουκέτο», ύστερα από την εμφάνιση κρουσμάτων covid-19 σε μαθητές ή δασκάλους, με έκδηλη την ανησυχία των γονέων αστυνομικών – μελών μας. Σε αρκετές περιπτώσεις δε, επιβάλλεται σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και του Ε.Ο.Δ.Υ., η παραμονή των τέκνων σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ως Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά σας γνωρίζουμε ότι την παρούσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει καθεστώς πρόβλεψης ή συγκεκριμένη οδηγία απουσίας από την εργασία για τους γονείς αστυνομικούς. Προκειμένου να μην διασαλευθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός των συναδέλφων μας και να είναι δυνατή η προσοχή και φροντίδα των τέκνων τους, αιτούμαστε την επαναθεσμοθέτηση του δικαιώματος λήψης άδειας ειδικού σκοπού, στο πνεύμα των πρόσφατων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, από γονείς αστυνομικούς, για όσο διάστημα απαιτηθεί, μέριμνα η οποία θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να καταλαμβάνει και τις περιπτώσεις επιβολής «καραντίνας» σε μαθητές που φοιτούν σε σχολικές μονάδες όπου έχει ανακοινωθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo