17.6 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Διαμαρτυρία για την παραπομπή δικαστικού υπαλλήλου στο αυτόφωρο


    Παράπονα εκφράζει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας σε σημερινή ανακοίνωσή του και ειδικά σε βάρος του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού, για την παραπομπή στο Αυτόφωρο δικαστικού υπαλλήλου του Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον του δικηγόρος για παράβαση καθήκοντος, η οποία όπως ισχυρίζεται αρνήθηκε να της χορηγήσει αντίγραφα δικογραφίας.
    Ειδικότερα, ο Σύλλογος σε ή ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι η δικηγόρος δεν απευθύνθηκε στον Διευθυντή της Γραμματείας ή ακόμα και στον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου για να λυθεί το πρόβλημα, ακόμα και να εκφράσει την διαμαρτυρία της, αλλά η μόνη επιλογή που σκέφτηκε ήταν να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα και να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά. Επειδή κανένας, ούτε η ίδια δεν κάνει λόγο για προσβλητική συμπεριφορά, αλλά μόνο για άρνηση εξυπηρέτησης, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που την “εξόργισε” και την οδήγησε στην ακραία αυτή επιλογή…».
    Να σημειωθεί ότι μεγάλο τμήμα της ανακοίνωσης του Συλλόγου, εκφράζονται παράπονα σε βάρος του κ. Βερβεσού (ενημέρωσε την ηγεσία του Αρείου Πάγου για το περιστατικό), ενώ επισημαίνεται ότι «δεν θα καταφέρετε να μας τρομοκρατήσετε με αυτόν τον τρόπο, αν αυτό επιδιώκετε» και επισημαίνουν: «Θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο για να προστατεύσουμε την αξιοπρέπειά μας, αλλά και το έργο που προσφέρουμε, το οποίο χαρακτηρίζεται σημαντικό στην διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης, από όλους τους φορείς της».
    Ακόμη, επαναλαμβάνουν το ζήτημα των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, στο Πρωτοδικείο Αθηνών που επί 775 οργανικών θέσεων οι 326 είναι κενές.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ