Μόσιαλος-κορονοϊός: Δεν χρειάζεται καθολικό lockdown - Πρέπει τα μέτρα να προλαβαίνουν την πορεία της νόσου

Newsroom L&O 18-09-2020 19:44 Τελευταία ενημέρωση: 18-09-2020 19:45
Μόσιαλος-κορονοϊός: Δεν χρειάζεται καθολικό lockdown - Πρέπει τα μέτρα να προλαβαίνουν την πορεία της νόσου
Ο καθηγητής πολιτικής της υγείας του LSE έριξε και την «μπηχτή» του προς τον Γιώργο Κουμουτσάκο, σχολιάζοντας ότι «τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να προσέχουν τις συμπεριφορές τους»...

«Δεν θα πρέπει να πάμε σε συνολικό Lockdown της οικονομίας τους επόμενους μήνες. Αλλά για να μην υπάρξει αυτό, δεν θα πρέπει να ακολουθούμε τις εξελίξεις». Η δήλωση αυτή προέρχεται από τον Ηλία Μόσιαλο, τον καθηγητή πολιτικής της υγείας του LSE που είναι και ο εκπρόσωπος της χώρας στα διεθνή φόρα, για ζητήματα κορονοϊού.

«Χρειάζεται η πολιτεία να έχει συντονισμένες δράσεις με τους φορείς και μεγαλύτερη δυνατότητα πρόβλεψης των εξελίξεων», τόνισε ο κ. Μόσιαλος. «Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Το να στηριχθεί η τηλεργασία είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πρέπει να αυξήσουμε τα δρομολόγια. Καλό είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα ενιαία και οριζόντια.» 

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε και στα δημόσια πρόσωπα, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να προσέχουν τις συμπεριφορές τους και να δίνουν το παράδειγμα». Προφανώς, η συγκεκριμένη αναφορά ήταν ένα ακόμα «καρφί» προς τον Γιώργο Κουμουτσάκο, επειδή ο τελευταίος το πρωί της Παρασκευής κοινώνησε στην Εκκλησία.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στο παράδειγμα της Σουηδίας, όπου ένας στις δύο δουλεύει με τηλεργασία, ενώ οι περισσότεροι που πηγαίνουν στην εργασία τους, μεταβαίνουν ή με τα πόδια ή με το ποδήλατο. «Πρέπει όμως να ενισχυθεί η επάρκεια σε τεστ και σε ιχνηλάτηση. Θεωρώ ότι είναι καλό μέτρο η απομόνωση σε ξενοδοχεία, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε την Πολιτεία να κάνει περισσότερα τεστ». Ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε πολύ ανησυχητικό το φαινόμενο ότι διαπιστώνονται πολλά κρούσματα που δεν συνδέονται με γνωστές συρροές...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo