ΗΠΑ: 12 χρόνια φυλακή σε οδοντίατρο - Έκανε εξαγωγή δοντιού πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι (βίντεο)

Newsroom L&O 18-09-2020 13:11 Τελευταία ενημέρωση: 18-09-2020 13:11
ΗΠΑ: 12 χρόνια φυλακή σε οδοντίατρο - Έκανε εξαγωγή δοντιού πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι (βίντεο)
Η ασθενής ήταν ναρκωμένη, όσο ο οδοντίατρος της έβγαζε το δόντι ενώ ισορροπούσε πάνω στο πατίνι του

Σε 12 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας οδοντίατρος από την Αλάσκα, γιατί προχώρησε σε εξαγωγή δοντιού ασθενή του ενώ πατούσε πάνω σε ηλεκτρονικό πατίνι ισορροπίας.

Ο Σεθ Λόκχαρτ καταδικάστηκε για δεκάδες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η ιατρική απάτη, αφενός λόγω της χρήσης του πατινιοιύ αφετέρου καθώς έκανε εξαγωγή δοντιού χωρίς τη συγκατάθεση του ασθενούς. Τον Ιανουάριο κρίθηκε ένοχος για αμελή έκθεση σε κίνδυνο, παράνομη εξάσκηση της οδοντιατρικής και ιατρική βοήθεια σε απάτη.

Στη δίκη κατέθεσε και η ασθενής Βερόνικα Βίλχελμ που ήταν ναρκωμένη όσο ο οδοντίατρος της έβγαζε το δόντι ενώ ισορροπούσε πάνω στο ηλεκτρικό του πατίνι τον Ιούλιο του 2016.

Ο Λόκχαρτ μαγνητοσκόπησε το γεγονός σε κινητό τηλέφωνο ενώ μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης απεικονίζεται να αποχωρεί, πάντα πάνω στο πατίνι ισορροπίας, σηκώνοντας τα χέρια θριαμβευτικά στον αέρα. Φέρεται να έστειλε το βίντεο αυτό σε τουλάχιστον οχτώ άτομα, αστειευόμενος ότι ήταν νέο επίπεδο φροντίδας, σύμφωνα με το NBC News.

Η οδοντιατρική του άδεια είχε ανασταλεί το 2017, ενώ ο δικαστής τον διέταξε να μην εξασκεί την ιατρική στα 10 χρόνια επιτήρησης μετά την αποφυλάκισή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo