Ρέθυμνο: Διακοπή στη δίκη του ιερέα γιατί αρνείται να βάλει μάσκα! (εικόνα)

Newsroom L&O 18-09-2020 12:56 Τελευταία ενημέρωση: 18-09-2020 13:00
Ρέθυμνο: Διακοπή στη δίκη του ιερέα γιατί αρνείται να βάλει μάσκα! (εικόνα)
Είχε κάνει κήρυγμα κατά της μάσκας σε αγιασμό νηπιαγωγείου στο Ρέθυμνο!

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου βρίσκεται αυτή την ώρα ο κληρικός ο οποίος έκανε κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας στο 5ο νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου, στη διάρκεια της τέλεσης του αγιασμού το πρωί της Δευτέρας, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις και την δυσφορία των γονέων των παιδιών και των εκπαιδευτικών, τους οποίους επέπληττε επειδή δεν ξεσηκώνονται κατά του συγκεκριμένου προληπτικού μέτρου που αφορά την προστασία από τον κορωνοϊό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24 έχει διακοπεί καθώς ο ιερέας αρνείται να βάλει μάκα εντός της δικαστικής αίθουσας, επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» όταν γονείς του είπαν ότι στο σχολείο δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει οποιαδήποτε κατήχηση, τους απάντησε απαξιωτικά.

Ο κληρικός συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, κατόπιν παρέμβασης της Εισαγγελέως Ρεθύμνου. Η Εισαγγελέας μόλις ενημερώθηκε για την ενέργεια του κληρικού ζήτησε από την τοπική Αστυνομία να της παραδοθεί το βίντεο που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο προκειμένου να το εξετάσει και να δει εάν στοιχειοθετείται εις βάρος του κληρικού το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή. Εφόσον κατά την κρίση της, διαπίστωσε την τέλεση του αδικήματος, έδωσε παραγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας να προχωρήσει στην αυτόφωρη σύλληψή του και να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης κλήθηκαν να καταθέσουν για την υπόθεση η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, καθώς και γονείς που ήταν παρόντες στο κήρυγμα του κληρικού ζητώντας του μάλιστα να σταματήσει την κατήχηση κατά της χρήσης της μάσκας.

Ο κληρικός οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Δικαστήρια προκειμένου να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Αν και φανατικός πολέμιος της χρήσης μάσκας, εντός του χώρου των Δικαστηρίων υποχρεώθηκε να την φοράει όπως προβλέπεται. Στην δικαστική αίθουσα εμφανίστηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Πηγές: Creta24, Ρεθεμνιώτικα Νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo