Οι Έφεδροι Καταδρομείς της Στερεάς εκπαιδεύθηκαν σε διασώσεις στο βουνό (εικόνες)

Newsroom L&O 17-09-2020 19:02
Οι Έφεδροι Καταδρομείς της Στερεάς εκπαιδεύθηκαν σε διασώσεις στο βουνό (εικόνες)
Εντυπωσιακές οι εικόνες από την εκπαίδευση στο βουνό

Εκπαίδευση για διασώσεις στο βουνό έκαναν 12 μέλη της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομών Στερεάς Ελλάδος, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης του ΚΕΚ ΟΑΕΔ ΛΑΜΙΑΣ στη ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΠΟ ΒΡΑΧΟ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η κατάρτιση των εκπαιδευομένων σε θέματα διάσωσης από βράχο - βασικές αρχές ορειβασίας και αναρρίχησης με γενικούς στόχους:

  • κατάλληλες τεχνικές για την αντιμετώπιση καταστάσεων διάσωσης από βράχο
  • χρήση και προσαρμογή τυπικού διασωστικού εξοπλισμού
  • χρήση καινοτόμου εξοπλισμού διάσωσης.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από 07 Σεπ εως 15 Σεπ 2020 με εκπαιδευτή τον κ. Μήτσιο Βασίλειο (εκπαιδευτής ορειβασίας αναρρίχησης-οδηγός βουνού) τόσο στο χώρο της Λέσχης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου-Κεφαλόβρυσου Ευρυτανίας για την πρακτική εκπαίδευση-εξάσκηση.

Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο 2001 η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας εντάσσεται στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και εγγράφεται στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με κωδ. 061/2001

Ο βασικότερος όμως στόχος της Λέσχης είναι η εθελοντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Όπως αναφέρει η Λέσχη σε ανακοίνωσή της, «καθώς όσον ο εθελοντισμός αποτελεί μία εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρό της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα .Ο εθελοντισμός έρχεται, με άλλα λόγια να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία . Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές (φιλανθρωπία , αλληλοβοηθητικά σωματεία) και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών που εμπλέκονται σε φορείς ή οργανώσεις».

Πηγή: Lamiareport

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo