ΝΔ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Λιάκου για τη Μόρια - Ο δρόμος για το 3% είναι ορθάνοιχτος

Newsroom L&O 17-09-2020 15:41
ΝΔ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Λιάκου για τη Μόρια - Ο δρόμος για το 3% είναι ορθάνοιχτος
Τι ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου στα κοινωνικά δίκτυα για τις φωτιές στη Μόρια

Για απαράδεκτες δηλώσεις από την πλευρά του ιστορικού και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Λιάκου, κάνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Λιάκος τόνισε σε αναρτησή του: «Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που, μεταξύ άλλων, απάντησε μέσω των κοινωνικών δικτύων πως «το κάψιμο της Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορονοϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας».

Η Νέα Δημοκρατία με τη σειρά της, ανέφερε πως η δήλωσε του Αντώνη Λιάκου είναι χαρακτηριστική της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό κι έκανε λόγο για εγκληματική διαχείριση στη Μόρια.

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντιδράσει, σημαίνει ότι υιοθετεί αυτές τις απόψεις, που είναι χαρακτηριστικές του πως αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ την οργανωμένη πολιτεία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Λιάκου

Μπορεί να έγιναν συνολικά 40 ανακοινώσεις, δηλώσεις και ερωτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στη Μόρια, αλλά δεν βρήκαν μια λέξη να ψελλίσουν για τη σύλληψη των μεταναστών που την έβαλαν. Αυτή την αφωνία ήρθε να καλύψει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Λιάκος. Η απαράδεκτη αυτή δήλωση είναι χαρακτηριστική της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, που εξηγεί την εγκληματική διαχείριση και τη δημιουργία στη Μόρια του χειρότερου καταυλισμού προσφύγων στον κόσμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC το 2018.

Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντιδράσει, σημαίνει ότι υιοθετεί αυτές τις απόψεις, που είναι χαρακτηριστικές του πως αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ την οργανωμένη πολιτεία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Όσο ο κ. Λιάκος δεν διαγράφεται, οι χυδαίες, εγκληματικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του εκφράζουν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανοχή σε τέτοιες αντιλήψεις αποτελεί ντροπή για ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου. Και φυσικά καθιστά το άνοιγμα στο προοδευτικό κέντρο, το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ο δρόμος της επιστροφής στο 3% είναι ορθάνοιχτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo