ΕΑΥΘΕΣ: Προς κλείσιμο οδηγείται το ΑΤ Ευόσμου

Newsroom L&O 16-09-2020 14:55
ΕΑΥΘΕΣ: Προς κλείσιμο οδηγείται το ΑΤ Ευόσμου
Κυριολεκτικά αποκαρδιωτική η υπηρεσιακή εικόνα που παρουσιάζει το Τμήμα, καταγγέλλει η ΕΑΥΘΕΣ

Η εικόνα που παρουσιάζει το ΑΤ που αστυνομεύει το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλονίκης είναι κυριολεκτικά αποκαρδιωτική, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει, η ανάγκη του Τμήματος για ανακριτικούς υπαλλήλους είναι τεράστια, ωστόσο η Διεύθυνση Αστυνομίας δείχνει να μην ενδιαφέρεται για την επάνδρωσή του.

Η Ένωση κάνει λόγο για αποδυνάμωση του Τμήματος και σχολιάζει πως «κανείς δεν πείθεται από το προσποιητό ενδιαφέρον της Ηγεσίας».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΥΘΕΣ:

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το ΑΤ Ευόσμου. Οι συνάδελφοι παρέλαβαν τα υπηρεσιακά τζάκετ που δώρισε η «ISOMAT» και ανέφεραν στους εκπροσώπους μας τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η υπηρεσιακή εικόνα που παρουσιάζει το Τμήμα είναι κυριολεκτικά αποκαρδιωτική και δεν συνάδει με αυτή που οφείλει να έχει το ΑΤ που αστυνομεύει τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Με τις εσωτερικές μεταθέσεις, η Υπηρεσία ενισχύθηκε «στα χαρτιά» με έναν Αστυνομικό, καθώς ο συνάδελφος είναι αποσπασμένος σε άλλη Υπηρεσία και ουδέποτε παρέδωσε φύλλο πορείας.

Παρότι η ανάγκη του Τμήματος για ανακριτικούς υπαλλήλους είναι τεράστια, η Διεύθυνση Αστυνομίας δείχνει να μην ενδιαφέρεται για την επάνδρωσή του και απόδειξη αυτού, είναι η απόσπαση προσωπικού από το ΑΤ προς το Επιτελείο της. Οι συνολικές αποσπάσεις από το ΑΤ Ευόσμου προς άλλες Υπηρεσίες είναι 16, αριθμός δυσθεώρητος για την υπάρχουσα δύναμή του και τις αυξημένες αρμοδιότητές του. Όμως, ακόμα και μ’αυτές τις συνθήκες, το Τμήμα συνεχίζει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να ενισχύει άλλα ΑΤ.

Οι πρόσφατες 30 αποσπάσεις στη ΓΑΔΘ από άλλες Υπηρεσίες της επικράτειας, έδωσαν μια μεγάλη ευκαιρία για ενίσχυση του Τμήματος. Ωστόσο, και πάλι το ΑΤ Ευόσμου παραλήφθηκε και ούτε ένας Αστυνομικός δεν αποσπάστηκε σ’αυτό.

Τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αποδυνάμωση του Τμήματος. Οι συνάδελφοι με δυσκολία ανταπεξέρχονται πλέον στα καθήκοντά τους και ο πίνακας υπηρεσίας καταρτίζεται με «αλχημείες». Επιπλέον, πολλοί Αστυνομικοί αναγκάζονται να προστρέχουν στην Υπηρεσία σε ώρες εκτός υπηρεσίας για να περαιώσουν υπηρεσιακές ενέργειες (επιδόσεις, καταθέσεις, κτλ). Φυσικά, η έγκαιρη χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων δεν είναι καθόλου δεδομένη, εντείνοντας την κόπωση του προσωπικού. 

Πλέον, κανείς δεν πείθεται από το προσποιητό ενδιαφέρον της Ηγεσίας, το οποίο κατά κύριο λόγο είναι βραχύχρονο και εκδηλώνεται μόνο εάν έχει προκύψει κάποιο ανυπέρβλητο κώλυμα. Αν η Ηγεσία δεν ενισχύσει άμεσα το Τμήμα με προσωπικό και δεν μειώσει τις ενισχυτικές υπηρεσίες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ΑΤ Ευόσμου θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo