18.8 C
Athens
14.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Αυτόφωρο για δικαστικό υπάλληλο του Πρωτοδικείου Αθήνας μετά από αναφορά δικηγόρου


    Μηνυτήρια αναφορά δικηγόρου κατά δικαστικού υπαλλήλου που υπηρετεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, κοινοποίησε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ), όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.
    Μάλιστα, σύμφωνε με τον ΔΣΑ για το συγκεκριμένο υπάλληλο ήδη κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
    Αναλυτικά, στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρονται τα εξής:
    «Αφού λάβαμε γνώση μηνυτήριας αναφοράς συναδέλφου κατά δικαστικού υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Αθηνών, επί παραβάσει καθήκοντος, για περιστατικό που έλαβε χώρα στο αρχείο του Πρωτοδικείου Αθηνών, ο ΔΣΑ κοινοποίησε την αναφορά στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Αγγελική Αλειφεροπούλου, τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειο Πλιώτα, και τον Προϊστάμενο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Γεώργιο Γρίβα, για να λάβουν γνώση και να προβούν στις δέουσες ενέργειες.
    Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία κατά του συγκεκριμένου δικαστικού υπαλλήλου».
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός υπάλληλος αρνήθηκε να χορηγήσει στο δικηγόρο αντίγραφα δικογραφίας, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος έκλεινε φάκελο της υπόθεσης που χειρίζονταν την επόμενη μέρα.
    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος μετά την άρνηση του δικαστικού υπαλλήλου κατέφυγε στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου από τον οποίο δόθηκε εντολή να δοθούν τα αντίγραφα της δικογραφίας στον δικηγόρο. Παρόλα αυτά, ο υπάλληλος του Πρωτοδικείου αρνήθηκε και πάλι να χορηγήσει τα ζητούμενα αντίγραφα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ