• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Προσοχή μεταξύ επιστημοσύνης και «μπαρούφας» - Η λεπτή γραμμή για τους λοιμωξιολόγους

Μιχάλης Τεζάρης 15-09-2020 08:48 Τελευταία ενημέρωση: 15-09-2020 08:59
Προσοχή μεταξύ επιστημοσύνης και «μπαρούφας» - Η λεπτή γραμμή για τους λοιμωξιολόγους
Η κοινωνία έχει ανάγκη από συμβουλές και καθοδήγηση αλλά μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο, οι επιστήμονες οφείλουν να σεβαστούν τον ρόλο τους και να πάψουν να αποτελούν μέλη τηλεοπτικών πάνελ…

Σαν να αρχίζουν να χάνουν τον ρόλο τους οι λοιμωξιολόγοι που μπήκαν στην ζωή μας ξαφνικά, μέσω της τηλεόρασης. Κουράζουν και το χειρότερο, λιγοστεύει η αξία του λόγου τους.

Σε μια εποχή που οι κάθε είδους αρνητές, μάσκας πανδημίας, που φοβούνται πως θα μας «τσιπάρουν, θα μας ελέγχουν» και άλλες παρόμοιες γραφικότητες προσπαθούν να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο της κοινωνίας με το μέρος τους, έρχονται οι λοιμωξιολόγοι και τους ρίχνουν νερό στον μύλο των φαντασιώσεών τους.

Τελευταία περίπτωση, αυτή ενός λοιμωξιολόγου που έχει εμφανιστεί εκατοντάδες φορές τους τελευταίους μήνες σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς Πανελλαδικής εμβέλειας.

Όπως δήλωσε λοιπόν σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊου σε δομές μεταναστών, «Η ανθρώπινη διασπορά μέσα σε μια δομή μεταναστών δεν είναι επικίνδυνη για τους μετανάστες, γιατί κυρίως είναι νέοι άνθρωποι και παιδιά που δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τον ιό».

Αμέσως η συγκεκριμένη δήλωση έγινε viral στο διαδίκτυο μεταξύ των χρηστών και όχι άδικα.

Δηλαδή θα αναρωτηθεί κάποιος, ο ιός απειλεί μόνο τις ζωές των κατοίκων της χώρας, των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζομένων, αλλά όχι τις ζωές των μεταναστών και των προσφύγων;

Πως είναι δυνατόν σε έναν χώρο που συμβιώνουν 13.000 άνθρωποι μέσα σε άθλιες συνθήκες, να αντιμετωπίζουν μικρότερες πιθανότητες να νοσήσουν από τα παιδιά και τους νέους της χώρας μας;

Όλες οι παραπάνω απορίες γίνονται σημείο συζήτησης μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, εκεί όπου από την πρώτη στιγμή έναρξης της θανατηφόρας πανδημίας, έχουν δημιουργηθεί ομάδες «αντάρτικου» κατά του κορονοϊου.

Θέμα συζήτησης επίσης, έχει γίνει και η παρουσία λοιμωξιολόγων στους τηλεοπτικούς δέκτες που σε πολλές περιπτώσεις θυμίζουν τηλε- μαϊντανους.

Ίδια λόγια, ίδιες προτροπές, ίδιες εκφράσεις που τείνουν να ακούγονται όλο και πιο αδιάφορές στα αυτιά των πολιτών.

Η κοινωνία έχει ανάγκη από συμβουλές και καθοδήγηση αλλά μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο, οι επιστήμονες οφείλουν να σεβαστούν τον ρόλο τους και να πάψουν να αποτελούν μέλη τηλεοπτικών πάνελ…

Άλλωστε η διαφορά των πάνελ μιας σοβαρής ενημερωτικής εκπομπής και των Παρατράγουδων, είναι η ποιότητα, η αξία και η σοβαρότητα του συνομιλητή.

Όποιος νομίζει ότι θα γλιτώσει από την χλεύη του κοινού επειδή φοράει γραβάτα και κοστούμια, είναι βαθιά νυχτωμένος…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo