Ναυάγιο Κρήτη: 3 νεκροί και 53 διασωθέντες - Συνεχίζονται οι έρευνες

Newsroom L&O 14-09-2020 22:46 Τελευταία ενημέρωση: 14-09-2020 22:49
Ναυάγιο Κρήτη: 3 νεκροί και 53 διασωθέντες - Συνεχίζονται οι έρευνες
Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει το Λιμενικό με παραπλέοντα σκάφη για να σώσει ναυαγούς που παλεύουν με τα κύματα

Τρεις νεκροί και 53 διασωθέντες είναι ο πρώτος απολογισμός που έκανε το Λιμενικό Σώμα, από το ναυάγιο του πλοίου ανοιχτά της Κρήτης. Μετά την πολύωρη μάχη με τα κύματα, εκδόθηκε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση που γνωστοποιεί ότι βρέθηκαν και τρία πτώματα...

Το σκάφος που βούλιαξε, βρισκόταν στα 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, σε μια περιοχή όπου πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, έντασης μέχρι και 7 μποφώρ. 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος έχει ως εξής:

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. ανατολικά της ν. Κρήτης.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε απογευματινές ώρες, για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο το οποίο ενώ αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση, στη συνέχεια αυτό βυθίστηκε. Επιπρόσθετα, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι 53 αλλοδαποί καθώς και τρεις σοροί, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, oι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως Β 6-7 BF.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Διαβάστε και:

Ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης: Διασώθηκαν 50 αλλοδαποί - Συνεχίζονται οι έρευνες

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo