Ισραήλ: Ισόβια σε Εβραίο έποικο επειδή έκαψε οικογένεια Παλαιστινίων

lawandorder.gr 14-09-2020 18:51
Ισραήλ: Ισόβια σε Εβραίο έποικο επειδή έκαψε οικογένεια Παλαιστινίων
Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένα βρέφος 18 μηνών

Ένας Ισραηλινός έποικος καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία τριών μελών μιας οικογένειας Παλαιστινίων εκ των οποίων ένα μωρό 18 μηνών, που έχασαν τη ζωή τους από τον εμπρησμό του σπιτιού τους το 2015 στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το δικαστήριο της Λοντ (κεντρικό Ισραήλ) είχε κρίνει τον περασμένο Μάιο ένοχο τον Άμιραμ Μπεν-Ούλι για τις δολοφονίες αυτές. Σήμερα καταδίκασε τον νεαρό Εβραίο έποικο συνολικά σε «τρεις ποινές» ισοβίων, μία για κάθε φόνο.

Τον Ιούλιο του 2015, ο Άλι Νταουάμπσεχ, 18 μηνών τότε, κάηκε ζωντανός στον ύπνο του μετά την εκτόξευση βομβών Μολότοφ εναντίον του σπιτιού του στην Ντούμα, στην κατεχόμενη από το 1967 από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Ο πατέρας του, Σάαντ, και η μητέρα του, Ριχάμ, υπέκυψαν στα τραύματά τους τις εβδομάδες που ακολούθησαν. Μόνο ο αδελφός του, Άχμεντ, τεσσάρων ετών τότε, επέζησε.

Η τραγωδία είχε προκαλέσει έντονα συναισθήματα στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στο Ισραήλ και στο εξωτερικό.

Τον Μάιο του 2019, ένας άλλος Ισραηλινός που είχε συλληφθεί στην υπόθεση αυτή δήλωσε ένοχος για συμμετοχή στην προετοιμασία ενός «ρατσιστικού εγκλήματος». Και τον προηγούμενο Οκτώβριο, η δικαιοσύνη τον καταδίκασε για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», μια αναφορά σε οργάνωση ριζοσπαστών εποίκων που αμφισβητούν την εξουσία του κράτους.

Μετά την επίθεση, το Ισραήλ είχε επικριθεί στο εξωτερικό και από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη «χαλαρότητά» του απέναντι στις ριζοσπαστικές οργανώσεις. Οι Παλαιστίνιοι είχαν κατηγορήσει το εβραϊκό κράτος για «υποστήριξη» στον εβραϊκό εξτρεμισμό.

Οι Ισραηλινοί ηγέτες είχαν καταδικάσει ωστόσο ομόφωνα την «εβραϊκή τρομοκρατία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo