• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ισόβια και πολυετής κάθειρξη στους δύο Βούλγαρους για τη δολοφονία Μακρή – Πώς αντέδρασε η Β. Καρύδα

Κατερίνα Μάνθου 14-09-2020 15:56 Τελευταία ενημέρωση: 14-09-2020 16:08
Ισόβια και πολυετής κάθειρξη στους δύο Βούλγαρους για τη δολοφονία Μακρή – Πώς αντέδρασε η Β. Καρύδα
Το δικαστήριο με την απόφασή του υιοθέτησε σχεδόν στο σύνολό της την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας

Έπεσε πριν λίγο η αυλαία στη δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018 στο Πανόραμα της Βούλας. Το δικαστήριο επέβαλλε στους δυο κατηγορούμενους, αδέλφια βουλγαρικής υπηκοότητας, βαριές ποινές.

Συγκεκριμένα στον πρώτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη, 18 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 1.000 ευρώ. Στο αδελφό του επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών. Και οι δύο οδηγούνται στη φυλακή, αφού σε κανέναν δεν χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους.  

Υπενθυμίζεται πως και οι δυο κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους στο δικαστήριο είχαν αρνηθεί τη συμμετοχή τους στο έγκλημα, και είχαν υποστηρίξει πως ήλθαν στην Ελλάδα για να εργαστούν.

Από την πλευρά της η σύζυγος του επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα είχε ζητήσει να επιβληθούν ισόβια στους δυο κατηγορουμένους. Η ίδια σήμερα μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ευχαρίστησε δικαστές και ενόρκους.

Επιπλέον, με την απόφασή του το δικαστήριο διέταξε τη διαβίβαση πρακτικών της δίκης και της απόφασης στην εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδορκίας από μάρτυρα υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων

Τέλος το δικαστήριο με την απόφασή του υιοθέτησε σχεδόν στο σύνολό της την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε, μάλιστα, να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo