Προκλητικό μήνυμα Ακάρ στα «ελληνικά»: Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μεζές για λογαριασμό του Μακρόν (βίντεο)

Newsroom L&O 14-09-2020 14:59 Τελευταία ενημέρωση: 14-09-2020 14:59
Προκλητικό μήνυμα Ακάρ στα «ελληνικά»: Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μεζές για λογαριασμό του Μακρόν (βίντεο)
«Αυτό που εμείς πιστεύουμε είναι ότι ούτε η τεταμένη ατμόσφαιρα, ούτε η υποδαύλιση, αλλά ούτε και η προβοκάτσια θα ωφελήσει κανέναν. Κυρίως δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα. Αυτό καθίσταται σαφές»

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μεζές στην προσπάθεια-επιχείρηση του Μακρόν που αποσκοπεί στο να αποκαταστήσει την εικόνα του στο εσωτερικό της χώρας», τονίζει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, το οποίο δημοσιεύει απόσπασμα της συνέντευξής του με υπότιτλους στα ελληνικά.

Επανερχόμενος στη γνώριμη τακτική της ρητορικής όξυνσης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισημαίνει ότι «αυτό που εμείς πιστεύουμε είναι ότι ούτε η τεταμένη ατμόσφαιρα, ούτε η υποδαύλιση, αλλά ούτε και η προβοκάτσια θα ωφελήσει κανέναν. Κυρίως δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα. Αυτό καθίσταται σαφές».

Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «εδώ υπάρχει, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, μια προβοκατόρικη προσέγγιση του θέματος, με επικεφαλής και πρωτεργάτη τον Εμμανουέλ Μακρόν. Διακρίνουμε σε αυτήν μια προκλητικότητα. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα υποκινείται κατά κάποιο τρόπο. Η Ελλάδα χειραγωγείται, ενθαρρύνεται να εξοπλιστεί και οδηγείται σε πρακτικές που στερούνται ουσιαστικού σχεδιασμού».

Αναφερόμενος στις πολυεθνικές ασκήσεις στις οποίες συμμετείχαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Χ. Ακάρ, επισημαίνει ότι «αν δεν συνιστούν πρόκληση όλα αυτά, τότε τι είναι» και προσθέτει ότι «η ευχή μας είναι εν προκειμένω είναι οι Έλληνες φίλοι μας να μην παρασύρονται από τις υποκινήσεις των Γάλλων με αρχηγό τον Μακρόν». «Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μεζές (υποχείριο) με αυτόν τον τρόπο στις επιχειρήσεις διάσωσης του Μακρόν που αποσκοπούν αποκλειστικά στην προσωπική του αποκατάσταση».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo