Μυτιλήνη: 7 τα κρούσματα που ανιχνεύτηκαν στο Καρά Τεπέ - Προχωρά η εγκατάσταση

Newsroom L&O 13-09-2020 16:57
Μυτιλήνη: 7 τα κρούσματα που ανιχνεύτηκαν στο Καρά Τεπέ - Προχωρά η εγκατάσταση
Έχουν, μέχρι στιγμής, εγκατασταθεί περισσότεροι από 300 επωφελούμενοι

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι χωματουργικές εργασίες στο προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, στην περιοχή Καρά Τεπέ, καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης σκηνών για τη στέγαση των προσφύγων-μεταναστών.   

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαμόρφωση χώρων διοίκησης στην είσοδο του νέου κέντρου, χώρου για τη διενέργεια ελέγχων για COVID-19, καθώς και ειδικού χώρου υγειονομικής απομόνωσης των κρουσμάτων.

Η διαδικασία εισόδου στο κέντρο προϋποθέτει απαρεγκλίτως την πλήρη καταγραφή των προσωπικών στοιχείων των επωφελούμενων, καθώς και τη διενέργεια του σχετικού ελέγχου για COVID-19. Ήδη, έχουν ανιχνευθεί 7 θετικοί στον ιό επωφελούμενοι.  

Επιπλέον, έχουν, μέχρι στιγμής, εγκατασταθεί περισσότεροι από 300 επωφελούμενοι (οικογένειες και ευάλωτες ομάδες) σε σκηνές, ενώ η επανέναρξή της διαδικασίας καταγραφής και εισόδου έχει λάβει χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς το κέντρο για λόγους ασφαλείας θα παραμένει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η διαδικασία τροφοδοσίας και παροχής πόσιμου νερού λαμβάνει χώρα ομαλά. Επιπροσθέτως, έχει πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση των σκηνών, ενώ η τοποθέτηση των επωφελούμενων σε σκηνές πραγματοποιείται με βάση την εθνικότητά τους.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo