Σωτήρια άμεση επέμβαση από τη ΔΙ.ΑΣ. νοτιοανατολικής Αττικής

Newsroom L&O 13-09-2020 16:48
Σωτήρια άμεση επέμβαση από τη ΔΙ.ΑΣ. νοτιοανατολικής Αττικής
«Για άλλη μία φορά, οι συνάδελφοί μας, μέσα από τις πράξεις τους αποδεικνύουν πως ο αστυνομικός επιτελεί λειτούργημα και όχι επάγγελμα»

Στη σωτήρια παρέμβαση δύο ανδρών της ΔΙΑΣ νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι έσωσαν οδηγό μετά από σοβαρό τροχαίο αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής (ΕΑΥΝΑΑ).

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η Ένωσή μας, συγχαίρει  τους συναδέλφους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ν/Α και ειδικότερα τον Ανθυπαστυνόμο Αριστομένη ΚΑΛΑΚΟ Βοηθό Αλλαγάρχη της Γ΄ Αλλαγής με τον οδηγό του Αστυφύλακα Αλέξανδρο ΔΗΜΑΚΗ, οι οποίοι επέδειξαν επαγγελματισμό καταφέρνοντας να διασώσουν έναν συνάνθρωπό μας από σοβαρό τροχαίο.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 12/09/2020 προκλήθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της Γλυφάδας στο ρεύμα προς Πειραιά. Η σφοδρότητα ήταν τέτοια, όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες, που το αυτοκίνητο έγινε μία άμορφη μάζα σιδερικών.

Οι συνάδελφοι της ΔΙ.ΑΣ. έφθασαν πρώτοι στο σημείο και προέβησαν άμεσα στον απεγκλωβισμό του οδηγού, παρέχοντάς τους παράλληλα τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να καταφθάσουν στο σημείο σταθμός του Ε.Κ.Α.Β. και της Πυροσβεστικής.

Άξιο μνείας είναι πως οι αστυνομικοί, με αυτοθυσία και υπεράνθρωπες προσπάθειες απεγκλώβισαν τον οδηγό από την μεριά του συνοδηγού, λυγίζοντας τις λαμαρίνες του κατεστραμμένου οχήματος με τα χέρια τους.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο πλήρωμα της ΔΙ.ΑΣ., καθώς επέδειξαν ζήλο και αυταπάρνηση, αποδεικνύοντας πως είναι δίπλα στον συνάνθρωπο επεμβαίνοντας έγκαιρα και βοηθώντας έμπρακτα.

Για άλλη μία φορά, οι συνάδελφοί μας, μέσα από τις πράξεις τους αποδεικνύουν πως ο αστυνομικός επιτελεί λειτούργημα και όχι επάγγελμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo