Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Καλεί την Ελλάδα να μην περιφέρεται γύρω-γύρω στα νησιά

Newsroom L&O 12-09-2020 16:54 Τελευταία ενημέρωση: 12-09-2020 17:42
Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Καλεί την Ελλάδα να μην περιφέρεται γύρω-γύρω στα νησιά
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως ο Μακρόν δεν δικαιούται να δίνει μαθήματα περί ανθρωπισμού, κάνοντας λόγο για σφαγές της Γαλλίας στην Αφρική

Με νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, αλλά και προσωπικά εναντίον του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε και σήμερα την τακτική της έντασης και των προκλήσεων.

Δυο μέρες μετά την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κορσική, ο Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το πραξικόπημα του 1980 ανέφερε πως δεν μπορεί να εμπιστευτεί την Ελλάδα. «Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά», ανέφερε και κάλεσε την Αθήνα να μην «περιφέρεται γύρω-γύρω στα νησιά» γιατί «κάνει λάθος και στο τέλος θα μείνει μόνη της».

«Μας μιλάτε συνέχεια για γείτονες. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη», τόνισε και έστειλε μήνυμα πως «η Τουρκία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».

Επίθεση στον Μακρόν
 
Επιπλέον, προειδοποίησε τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν «να μην επιδιώκει καβγάδες με την Τουρκία», καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών διανύουν περίοδο έντασης λόγω της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μην τα βάζετε με τον τουρκικό λαό, μην τα βάζετε με την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία στην Κωνσταντινούπολη που με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από το πραξικόπημα του 1980, αναφερόμενος στη σφοδρή κριτική που έχει ασκήσει ο Γάλλος ηγέτης στην Άγκυρα για τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν είστε σε θέση να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπιάς», συνέχισε, κάνοντας λόγο για τις «σφαγές» της Γαλλίας στην Αλγερία και τη Ρουάντα και υποστηρίζοντας ότι ο Μακρόν «δεν γνωρίζει την ιστορία» της Γαλλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo