Μπάχαλο με την αναστολή πλειστηριασμών α' κατοικίας!

Newsroom L&O 11-09-2020 21:13
Μπάχαλο με την αναστολή πλειστηριασμών α' κατοικίας!
Αρχικά διέρρευσε ότι εξετάζουν οι τράπεζες αυτό το μέτρο και ότι θα ισχύει έως την 31η Δεκεμβρίου, αλλά στη συνέχεια η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε...

Το μέτρο της αναστολής των πλειστηριασμών της α' κατοικίας, εξετάζουν οι τράπεζες ή όχι;

Αρχικά, το απόγευμα της Παρασκευής, η πρωτοβουλία αυτή έγινε γνωστή από την ίδια την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), που ανακοίνωσε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα, «θα εξετάσουν αίτημα αναστολής πλειστηριασμών που αφορούν την πρώτη κατοικία μέχρι 31.12.2020, για όσους δανειολήπτες  ανήκουν στην κατηγορία των ευάλωτων.

Βέβαια, προϋπόθεση είναι οι πολίτες-δανειολήπτες να υποβάλλουν σχετικό αίτημα προς την τράπεζα. Επίσης, πρέπει να υποβληθεί και δήλωση άρσης τραπεζικού απορρήτου.

Λίγο αργότερα όμως, πάλι από την ίδια πηγή, έγινε γνωστό ότι το συγκεκριμένο μήνυμα με την σχετική πληροφορία πρέπει να μην ληφθεί υπόψη!

Είναι προφανές ότι ή δεν έχουν συμφωνήσει όλα τα πιστωτικά ιδρύματα σε αυτή τη διαδικασία «παγώματος», ή το μοντέλο πτωχευτικού κώδικα που πρόκειται να εφαρμοστεί, να αλλάζει εντελώς τα σημερινά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, είναι χιλιάδες οι δανειολήπτες που θα περίμεναν να μάθουν για ένα τέτοιο θετικό νέο και έμειναν με την επιθυμία...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo