20.5 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Στην Εθνική Σχολή Δικαστών ο Τσιάρας: Προανήγγειλε διάλογο για την τροποποίηση του προγράμματος σπουδών της (Εικόνες)


    Την έναρξη θεσμικού διαλόγου για την τροποποίηση του προγράμματος σπουδών της Εθνικής Σχολής Δικαστών προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.
    Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης συνομίλησε σήμερα με τους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη, ενώ προηγήθηκε συζήτηση με τον Διευθυντή και τους διδάσκοντες της Σχολής για τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας της έναντι των πρωτόγνωρων δεδομένων της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσιάρας προανήγγειλε την έναρξη θεσμικού διαλόγου για την τροποποίηση του προγράμματος σπουδών της σχολής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ν. 4689/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και με τον οποίο εισήχθησαν σημαντικές ρυθμίσεις κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. «Με τον ίδιο νόμο έγινε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαστικής εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, που αφορούσε στην ίδρυση της Κατεύθυνσης Ειρηνοδικών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών» υποστήριξε απευθυνόμενος στους σπουδαστές.
    Παράλληλα, με αφορμή τον επικείμενο εισαγωγικό διαγωνισμό της ΕΣΔΙ και τον διπλασιασμό σχεδόν των νέων εισακτέων, τόνισε την προτεραιότητα της κυβέρνησης στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικό της δικαιοσύνης, την οποία συνέδεσε με την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία για την αύξηση των οργανικών θέσεων και στους δύο κλάδους της δικαιοσύνης– Εισαγγελέων και Δικαστών. Επεσήμανε, δε, πως «αυτή η επιλογή συνιστά έμπρακτη απόδειξη της προτεραιότητας της κυβέρνησης να επενδύσει στην κατάρτιση των δικαστών που αποτελούν τον πιο καθοριστικό παράγοντα του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης. «Επιλέγουμε να επενδύσουμε στον ανθρώπινο παράγοντα, να επενδύσουμε στον άνθρωπο, να επενδύσουμε στους έλληνες δικαστές» είπε κλείνοντας ο κ. Τσιάρας.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ