13 C
Athens
14.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Folli-Follie: «Είχα όραμα, ήθελα να κάνω την εταιρεία στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας», είπε ο Κουτσολιούτσος


    «Στεναχωριέμαι για όλους τους ανθρώπους στους οποίους δημιούργησα πρόβλημα… Είχα όραμα, ήθελα πολυεθνικό όμιλο, στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας…». Με αυτά τα λόγια προσπάθησε να δικαιολογήσει μέρος των αξιόποινων πράξεων που του έχουν απαγγελθεί, χθες, κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ιδρυτής της Folli Follie.
    Ωστόσο, δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του και κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως επίσης και ο γιος του Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, επίσης μέλος της διοίκησης της εταιρείας και κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση. Πλέον, μετά την προφυλάκισή τους ο μεν Δημήτρης Κουτσολιούτσος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ο δε Τζώρτζης Κουτσολιούτσος στις φυλακές Τρικάλων.
    Ειδικότερα, κατά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και γιος του Τζώρτζης, φέρονται να προέβαλλαν διαφορετικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αποδέχθηκε μέρος των βαρύτατων κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί, ενώ ο γιος του δήλωσε άγνοια για ότι έκνομο συνέβαινε στην εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας του.
    Συγκεκριμένα, ο Δ. Κουτσολιούτσος φέρεται να αποδέχθηκε μέρος των κατηγοριών για την εικονικότητα των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζονταν επί σειρά ετών στους ισολογισμούς της εταιρείας του. Κατά τις πληροφορίες υποστήριξε πως αναγκάστηκε να προβεί στις παραπάνω ενέργειες σε κάποια δύσκολη οικονομική συγκυρία του ομίλου. Όπως φέρεται να είπε, ήθελε να δημιουργήσει ένα πολυεθνικό όμιλο, ο οποίος θα αποτελούσε «το στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θα αναδείκνυε το όνομα της Ελλάδας παγκοσμίως»!
    Άγνοια φέρεται να δήλωσε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος όπως και η μητέρα του Καίτη. Συγκεκριμένα, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια ότι αυτός είχε την ευθύνη της εταιρείας στην Ελλάδα και δεν γνώριζε τίποτα για τα παραποιημένα στοιχεία της θυγατρικής της στην Ασία. Άγνοια δήλωσε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η μητέρα του η οποία είπε πως σχεδιάζε τα προϊόντα της εταιρείας και είχε τις δημόσιες σχέσεις. Υπενθυμίζεται ότι ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλλαν αυστηρούς περιοριστικούς όρους στην κυρία Καίτη Κουτσολιούτσου, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη. Της επιβλήθηκε εγγυοδοσία 100.000 ευρώ, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα αλλά και απαγόρευση εξόδου της από τη χώρα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ