• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Folli-Follie: Η προφυλάκιση του ιδρυτή της, οι μαραθώνιες απολογίες και η δικογραφία με τα «βαριά» κακουργήματα

Κατερίνα Μάνθου 10-09-2020 07:01 Τελευταία ενημέρωση: 10-09-2020 07:02
Folli-Follie: Η προφυλάκιση του ιδρυτή της, οι μαραθώνιες απολογίες και η δικογραφία με τα «βαριά» κακουργήματα
Με δυο προφυλακίσεις έπεσε χθες το βράδυ στο κτήριο «10» της πρώην σχολής Ευελπίδων η αυλαία μιας πολύκροτης δικαστικής έρευνας

Με δυο προφυλακίσεις έπεσε χθες το βράδυ στο κτήριο «10» της πρώην σχολής Ευελπίδων η αυλαία μιας πολύκροτης δικαστικής έρευνας. Πρόκειται για την έρευνα σχετικά με την υπόθεση της Folli - Follie. Μια δικογραφία που οδήγησε χθες στις φυλακές και μετά τις πολύωρες απολογίες τους στην ανακρίτρια τον ιδρυτή της εταιρεία Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη.

Πρόκειται για δυο προφυλακίσεις με ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι από τους 30 συνολικά εμπλεκόμενους στην υπόθεση μόνο οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη φυλακή ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους. Ανάμεσά τους και η Καίτη Κουτσολιούτσου, σύζυγος του ιδρυτή της εταιρείας και μητέρα του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, η οποία επίσης κατηγορείται για την υπόθεση και χθες μετά την απολογία της την ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερη με την υποχρέωση να καταβάλλει εγγυοδοσία 100.000 ευρώ και να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Ακόμη, της απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Πλέον μετά και τις χθεσινές απολογίες των τριών μελών της οικογένειας, ο κύκλος της ανάκρισης αναμένεται να ολοκληρωθεί και η δικογραφία να διαβιβαστεί σε δικαστικό συμβούλιο για την έκδοση βουλεύματος.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απολογήθηκαν στην ανακρίτρια για τα εξής πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία. Η Καίτη Κουτσολιούτσου απολογήθηκε για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες ποινικές διώξεις για την υπόθεση της Folli – Follie είχαν ασκηθεί το 2018 και αφορούσαν στα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Στρέφονταν σε βάρος των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς επίσης και άλλων στελεχών της εταιρείας, του επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία, κ.ά.

Ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε νέο «κύμα» διώξεων σε βάρος των τριών μελών της οικογένειας αλλά και 13 ακόμη προσώπων, στελεχών της εταιρείας. Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους εμπλεκόμενους ήταν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας στην πλαστογραφία, της χειραγώγησης, κ.ά.

Μεταξύ άλλων, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές καταλογίζουν στον ιδρυτή της εταιρείας και σε μερίδα άλλων κατηγορουμένων ότι επί σειρά εταιρία δημοσιοποιούσαν ανακριβείς οικονομικές καταστάσεις διογκώνοντας και τον κύκλο των πωλήσεων της και τα κέρδη της και τα ταμειακά της διαθέσιμα. Όμως έτσι κατάφερναν να δημιουργήσουν στους επενδυτές και στις εποπτικές αρχές μια παραπλανητική εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες της εταιρίας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo