• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δερμιτζάκης: Κακό ή καλό νέο η προσωρινή διακοπή των δοκιμών του εμβολίου;

Ειρήνη Γεωργίου 09-09-2020 10:58 Τελευταία ενημέρωση: 09-09-2020 11:00
Δερμιτζάκης: Κακό ή καλό νέο η προσωρινή διακοπή των δοκιμών του εμβολίου;
Ο Έλληνας καθηγητής Γενετικής στη Γενεύη εξηγεί γιατί είναι θετική αυτή η εξέλιξη

Ο Έλληνας καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Mανώλης Δερμιτζάκης με ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί γιατί ενώ αρχικά η είδηση της προσωρινής διακοπής των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca δεν ακούγεται καλό νέο, παρά ταύτα αποτελεί μία συνήθη και θετική εξέλιξη:

«Είναι προφανές οτι η διακοπή των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca δεν ακούγεται καλό νέο.

Όμως ειναι συνηθισμένο και συμβαίνει συχνά.

Άκουγα όμως το καθ. Σύψα σήμερα το πρωί στον Σκάι και ήθελα να επαναλάβω κάτι σημαντικό που είπε, που ήταν και η πρώτη σκέψη μου όταν άκουσα για την προσωρινή διακοπή των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca.

Το γεγονός ότι έγινε αυτή η διακοπή είναι και καλό νέο γιατί σημαίνει ότι οι μηχανισμοί ελέγχου του εμβολίου λειτουργούν.

Από οτι φαίνεται οι δοκιμές θα ξεκινήσουν σύντομα ξανά, αλλά το γεγονός οτι αυτοι οι μηχανισμοί λειτουργούν πρέπει να μας κάνουν πιο ήσυχους οτι εάν υπάρξουν θέματα ασφαλείας αυτά δεν θα καλυφθούν.

Ελπίζουμε οτι τελικά ολα θα ξεπεραστούν και θα ολοκληρωθεί με επιτυχημένο τρόπο η φάση ΙΙΙ των δοκιμών.

Και θα ήταν καλό να μην πέσουν με τα μούτρα διάφοροι συνωμοσιολογοι ή απαισιόδοξοι για να μας «θυμίσουν» οτι οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι «κακές» ή ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εμβόλιο, γιατί αυτό φέρνει πανικό και αντιδράσεις που δεν κάνουν καθόλου καλό σε κανέναν.

Ο επιστημονικός κόσμος έχει δικλείδες ασφαλείας και αυτό είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ώστε τα αποτελέσματα επιστημονικών προσπαθειών να γίνουν πιο αποδεκτά στην κοινωνία, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες στιγμές όπου η επιστήμη καλείται να δώσει τη λύση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo