15 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Επί ώρες προκαλούσαν φωτιές στη Μόρια – Υγειονομική «βόμβα» το νησί


    Από τις 23:30 το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησαν να εκδηλώνονται εστίες πυρκαγιάς περιμετρικά του ΚΥΤ της Μόριας, με τους κατοίκους της περιοχής να παρακολουθούν ανήσυχοι όσα εξελίσσονταν.
    Γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε και στις 04:29 τα ξημερώματα, η πυροσβεστική κλήθηκε για να κατασβέσει διάσπαρτες εστίες πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί τόσο εντός του ΚΥΤ Μόριας, όσο και περιμετρικά του χώρου.
    Όλα δείχνουν πως η καταστροφή του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης, αποτελεί οργανωμένο σχέδιο μερίδας παράτυπων μεταναστών με τις συνθήκες έναρξης των εστιών να μπαίνουν στο μικροσκόπιο της πυροσβεστικής αλλά και της ΕΥΠ.
    Μάλιστα οι πυροσβέστες για να προσεγγίσουν το σημείο, χρειάστηκαν την συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων, καθώς οι μετανάστες, παρότι η φωτιά βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, δεν τους επέτρεπαν να φτάσουν στο σημείο, ρίχνοντας τους πέτρες και αντικείμενα.
    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το 90% των εγκαταστάσεων της δομής έχει καταστραφεί, ενώ τουλάχιστον 3 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνας θα μεταβούν στη Λέσβο για να ελέγξουν άμεσα όποια δυσάρεστη κατάσταση δημιουργηθεί.
    Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει άμεσα αποφάσεις μετά και την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση καθώς από τα ξημερώματα 13.000 παράτυποι μετανάστες κυκλοφορούν στους δρόμους του νησιού, μετατρέποντάς το σε υγειονομική βόμβα εν μέσω πανδημίας, με 35 θετικά κρούσματα κορονοϊου μεταξύ των μεταναστών, αλλά και με την κοινωνία του νησιού να απαιτεί άμεσες λύσεις στο θέμα.
    Διαβάστε επίσης:
    Επιθέσεις με πέτρες δέχονταν από μετανάστες οι πυροσβέστες στη Μόρια (Βίντεο-Εικόνες)
    Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη φωτιά στη Μόρια



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ