15 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Δίκη για φονικές πλημμύρες Μάνδρας: Αναβλήθηκε για τις 19 Οκτωβρίου


    Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση οδηγείται η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής το Νοέμβριο του 2017 κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο που είχε ξεκινήσει να δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση από τον περασμένο Ιανουάριο, την ανέβαλε σήμερα για τις 19 Οκτωβρίου, τη συντομότερη δικάσιμο που μπορούσε να δώσει ώστε να μην χαθεί και άλλος χρόνος.
    Το δικαστήριο οδηγήθηκε στην απόφαση για αναβολή, καθώς δικαστής μέλος της σύνθεσης του είναι έγκυος και δεν μπορεί να ανεβαίνει στην έδρα. Αναπληρωματικό μέλος δεν έχει οριστεί, ως εκ τούτου η αναβολή ήταν μονόδρομος για το δικαστήριο. Μάλιστα, εκτιμάται ότι στην νέα σύνθεση θα κληρωθεί και αναπληρωματικό μέλος, δεδομένου ότι η ακροαματική διαδικασία προβλέπεται πολύμηνη.
    Η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τις πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής, τον Νοέμβριο του 2017, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα, ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο. Αρχικά με την έναρξη της διαδικασίας προβλήματα υπήρξαν με το χώρο που θα στεγάζονταν το δικαστήριο και εν συνεχεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
    Μεταξύ άλλων κατηγορούμενοι είναι η τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων, κ.ά.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ