• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Απάντηση σε Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με βάση το Διεθνές Δίκαιο

lawandorder.gr 04-09-2020 14:31 Τελευταία ενημέρωση: 04-09-2020 14:32
Απάντηση σε Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με βάση το Διεθνές Δίκαιο
O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο

Αυστηρή απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, μετά τη «σκόνη» που σήκωσαν οι δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ.

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Ευχής έργο θα ήταν να επεδείκνυε τον ίδιο ενθουσιασμό και για το πολιτικό διακύβευμα που είναι η ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και η απόσυρση του Oruc Reis και των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με όρους αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο ( και όχι την απόπειρα επιβολής τετελεσμένων). Είναι κρίμα που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να το κατανοήσει, καταλήγουν οι διπλωματικές πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo