• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Απαράδεκτη η στήριξη στην εγωιστική και άδικη στάση της Ελλάδας, είπε ο Ερντογάν στη Μέρκελ

lawandorder.gr 03-09-2020 19:23 Τελευταία ενημέρωση: 03-09-2020 19:43
Απαράδεκτη η στήριξη στην εγωιστική και άδικη στάση της Ελλάδας, είπε ο Ερντογάν στη Μέρκελ
Τι μετέδωσαν τουρκικά μέσα - Τι λέει η τουρκική προεδρία

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, μετέδωσαν τουρκικά μέσα.

Σύμφωνα δε με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν είπε στην Άνγκελα Μέρκελ πως η στήριξη που δίνεται από κάποιες χώρες στην «εγωιστική και άδικη στάση» της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο είναι απαράδεκτη.

Ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε, ακόμη, ότι η Ελλάδα, η Ελληνοκυπριακή πλευρά και οι χώρες που τις στήριξαν έλαβαν μέτρα που κλιμάκωσαν το αδιέξοδο και την ένταση στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στα στελέχη του κόμματός του κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη, είπε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε 100% δίκιο και δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκησή του. Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη "νότια Κύπρο" (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία)».

«Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος, όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο, τη Γαλλία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo