ΕΥΑΘΕΣ: Χρόνια και άλυτα τα προβλήματα της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων

Newsroom L&O 03-09-2020 17:33
ΕΥΑΘΕΣ: Χρόνια και άλυτα τα προβλήματα της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων
«Η μεταγωγή κρατουμένων απαιτεί μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό που έχει οξυμένα αστυνομικά αισθητήρια, επιχειρησιακή ετοιμότητα και μπορεί να αντιδράσει αντανακλαστικά σε απρόβλεπτες καταστάσεις»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘΕΣ), μετά την παραλαβή 100 υπηρεσιακών τζάκετ από την εταιρεία Κ&Ν EFTHYMIADIS S.A., ξεκίνησε τη διανομή τους στις αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης, «μέλη του Προεδρείου μετέβησαν στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων, όπου οι συνάδελφοι δέχτηκαν με ικανοποίηση την προσφορά της Ένωσης και συνομίλησαν με τους εκπρόσωπους μας για όσα υπηρεσιακά ζητήματα τους ταλανίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

«Ειδικότερα, εδώ και χρόνια, η Υποδιεύθυνση Μεταγωγών-Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης δεν ενισχύεται με μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα τα υφιστάμενα προβλήματα να διαιωνίζονται. Παρότι, η Υπηρεσία καθημερινά ενισχύεται με περίπου 10 Αστυνομικούς από διάφορα Αστυνομικά Τμήματα, αυτό δεν μεταβάλλει ουσιωδώς την υπηρεσιακή κατάσταση».

«Οι αρμοδιότητες της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΑΥΘΕΣ, «είναι μείζονος σημασίας και η εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης Υποδιεύθυνσης είναι καθοριστική για την δημόσια ασφάλεια. Η μεταγωγή κρατουμένων απαιτεί μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό που έχει οξυμένα αστυνομικά αισθητήρια, επιχειρησιακή ετοιμότητα και μπορεί να αντιδράσει αντανακλαστικά σε απρόβλεπτες καταστάσεις».

«Επιπλέον, στο παρελθόν η Ένωσή μας έχει καταγγείλει κατ’ εξακολούθηση τις μεταγωγές ασθενών κρατουμένων των φυλακών Διαβατών, οι οποίοι επικαλούνται τον χαρακτηρισμό "επείγον" σε κάθε μορφής αδιαθεσία που αισθάνονται. Καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις, η μεταγωγή του ασθενούς σε νοσοκομειακό ίδρυμα γίνεται από την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών, πλέον ο μηνιαίος αριθμός των μεταγωγών να ξεπερνάει τις 300! Χαρακτηριστικά, μας αναφέρθηκε περιστατικό ασθενούς που μετάχθηκε 3 φορές την ίδια ημέρα σε νοσοκομειακό ίδρυμα. Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να αντιληφθούν ότι η μεταγωγή κρατούμενων φυλάκων δεν είναι μια απλή υπόθεση και ελλοχεύει πολλαπλούς κινδύνους. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία και σεβασμός μεταξύ τους και να προωθούνται τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά προς όφελος όλων. 

Η Ένωση θα συνεχίσει τη χορήγηση των υπηρεσιακών τζάκετ στις υπόλοιπες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας και θα μεταφέρει αρμοδίως όλα όσα τις αναφέρθηκαν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΥΘΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo