• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δίκη για δολοφονία Μακρή: Ξεκίνησαν οι απολογίες - Ο έντονος διάλογος του κατηγορουμένου με τη Β. Καρύδα

Κατερίνα Μάνθου 02-09-2020 17:58
Δίκη για δολοφονία Μακρή: Ξεκίνησαν οι απολογίες - Ο έντονος διάλογος του κατηγορουμένου με τη Β. Καρύδα
«Τα ΜΜΕ με έχουν κάνει κάτι που δεν είμαι. Πιστέψτε με, δεν έχω σχέση, δεν σκότωσα το σύζυγο σας...»

«Δεν έχουμε σχέση με το έγκλημα, ούτε εγώ ούτε ο αδελφός μου...». Με αυτά τα λόγια ο πρώτος κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, αρνήθηκε σήμερα κατά την απολογία του στο δικαστήριο την εμπλοκή του στο στυγερό έγκλημα και ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να τον αθωώσουν από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ώστε να επιστρέψει στη Βουλγαρία για να δει το παιδί του, που -όπως είπε- του λείπε πολύ.

Τα λόγια αυτά, ωστόσο, του κατηγορουμένου προκάλεσαν την αντίδραση της συζύγου του θύματος, Βικτώριας Καρύδα, και στο δικαστήριο έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:

Κατηγορούμενος: Κι εγώ κι ο αδελφός μου (σ.σ. επίσης κατηγορούμενος) είμαστε αθώοι. Μου λείπει πολύ η οικογένειά μου...

Βικτώρια Καρύδα: Και εμένα ο άνδρας μου...

Κατηγορούμενος: Έχω συμπόνια για εσάς και καταλαβαίνω. Τα ΜΜΕ με έχουν κάνει κάτι που δεν είμαι. Πιστέψτε με, δεν έχω σχέση, δεν σκότωσα το σύζυγο σας. Πιστεύω ότι το δικαστήριο θα με κρίνει αθώο και θα γυρίσω πίσω στο παιδί μου...

Η δολοφονία του επιχειρηματία είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2018, όταν άγνωστοι τον «γάζωσαν» έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Σήμερα, ο κατηγορούμενος αντέκρουσε τα στοιχεία που τον συνδέουν με το έγκλημα και υποστήριξε πως ο μόνος λόγος που ήλθε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα ήταν για να έχει μία καλύτερη ζωή αυτός και η οικογένεια του.

Χαρακτηριστικά είπε στο δικαστήριο: «Τον Οκτώβριο του 2018 αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα μαζί με τον αδελφό μου... Στην Ελλάδα είχα έρθει να δω εάν μπορώ να δραστηριοποιηθώ στον χώρο της εστίασης και σε στούντιο τατουάζ. Είχα έρθει να κοιτάξω τι ευκαιρίες υπήρχαν. Είχα αποφασίσει κατά 80% ότι θα ερχόμουν να αρχίσω εδώ επιχείρηση και να φέρω εδώ τη γυναίκα μου και το παιδί μου».

Ολοκληρώνοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε: «Θα ήθελα να υπάρχει ένα ανοικτό μυαλό και μία ανοικτή καρδιά. Ποιος άνθρωπος με ένα νεογέννητο παιδάκι να κάνει ένα τέτοιο φρικτό έγκλημα; Να ρισκάρει, να ρισκάρω τη δική μου ζωή και του παιδιού μου;».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo