• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Ήμουν σε... ξενοδοχείο με τον έναν κατηγορούμενο την ώρα της δολοφονίας Μακρή», κατέθεσε μία μάρτυρας

Κατερίνα Μάνθου 01-09-2020 18:30
«Ήμουν σε... ξενοδοχείο με τον έναν κατηγορούμενο την ώρα της δολοφονίας Μακρή», κατέθεσε μία μάρτυρας
Όπως είπε αποφάσισε να μιλήσει 17 μήνες μετά το έγκλημα, διότι μέχρι πρόσφατα συζούσε με άλλον άνδρα, με τον οποίο -όπως υποστήριξε- ήταν και αρραβωνιασμένη

Ραντεβού σε ξενοδοχείο την ώρα της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή με το δεύτερο κατηγορούμενο βουλγαρικής καταγωγής (ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή στην ανθρωποκτονία) υποστήριξε ότι είχε μάρτυρας στη δίκη για το στυγερό έγκλημα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, η ίδια αποφάσισε να μιλήσει 17 μήνες μετά το έγκλημα, διότι μέχρι πρόσφατα συζούσε με άλλον άνδρα με τον οποίο, όπως υποστήριξε ήταν και αρραβωνιασμένη.

Οι ισχυρισμοί της μάρτυρα, δημιούργησαν αίσθηση στο ακροατήριο, ενώ τόσο η έδρα όσο και η πολιτική αγωγή, έθεσαν πλήθος ερωτήσεων στη γυναίκα, παιδική φίλη του κατηγορούμενου.

«Ήμουν αρραβωνιασμένη, συζούσα με άλλον. Δεν μπορούσα να πω πως ήμασταν μαζί με τον κατηγορούμενο στο ξενοδοχείο. Τώρα δεν φοβάμαι πλέον, έχουμε χωρίσει με τον τότε σύντροφό μου», ανέφερε η μάρτυρας προκαλώντας την αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας Μακρή, Χαρ. Λυκούδη, ο οποίος με δήλωση του προς το δικαστήριο, επεσήμανε, μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ένορκη κατάθεση της μάρτυρος είναι ψευδής. Δεκαεπτά μήνες μετά τη σύλληψη του πρώτου κατηγορουμένου, ουδείς αθώος εμφανίζει άλλοθι για να παραπλανήσει το Δικαστήριο».

Παρούσα στο δικαστήριο ήταν και σήμερα η σύζυγος του θύματος Βικτώρια Καρύδα η οποία δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά της για όσα κατέθεταν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

«Δεν πιστεύω ότι έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Είμαι μητέρα και καταλαβαίνω», τόνισε από την πλευρά της η μητέρα των δυο κατηγορουμένων, ενώ η σύζυγος του φερόμενου ως εκτελεστή του Γιάννη Μακρή ανέφερε πως πιστεύει πως ο σύζυγος της είναι αθώος. Ακόμη, οι δύο γυναίκες υποστήριξαν πως τα δύο αδέλφια ήρθαν από την Βουλγαρία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης.

Τέλος, ο τεχνικός σύμβουλος των δύο κατηγορουμένων, Γιώργος Καραθανάσης, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της έκθεσής του και τόνισε πως ο δράστης έχει ύψος 1,75 ενώ ο κατηγορούμενος, φερόμενος εκτελεστής, έχει ύψος άνω του 1,90. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και σε άλλα στοιχεία, όπως τα μαλλιά που κατά την άποψη του δεν ταυτίζονται μεταξύ δράστη και κατηγορουμένου.

 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo