20.5 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Αθώοι οι δύο Τούρκοι που είχαν συλληφθεί έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα


    Ομόφωνα αθώους έκρινε σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες Baris Erkius και Huseyin Soungou, που είχαν συλληφθεί έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στις 19/8/2020 μετά από συγκέντρωση συμπαράστασης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας δικηγόρους Ebru Timtik και Aytak Unsal. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης Κώστα Παπαδάκη απαλλακτική ήταν στο δικαστήριο και η εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.
    Συγκεκριμένα, στους συλληφθέντες είχαν αποδοθεί οι κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς ξένης περιουσίας που «προκλήθηκε» από τη ρίψη κόκκινης μπογιάς στο οδόστρωμα και στη συνέχεια για απείθεια. Στη δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισής τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Θανάσης Καμπαγιάννης και Βασίλης Παπαστεργίου, καθώς και η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα.
    Στη δίκη, που έγινε σε κατάμεστο από αλληλέγγυους ακροατήριο, κατατέθηκαν ψηφίσματα του ΔΣΑ της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς και δήλωση του πρώην προέδρου του Συλλόγου Δ. Παξινού.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ