19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    ΔΣΑ: Αγανάκτηση για το θάνατο της δικηγόρου Ebru Timtik στην Τουρκία


    «Την αξία και το πραγματικό νόημα του δικηγορικού λειτουργήματος όπου γης» θα συμβολίζει ο θάνατος της δικηγόρου Ebru Timtik στην Τουρκία αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) και εκφράζει τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του σε κάθε διωκόμενο δημοκρατικό πολίτη στη γειτονική χώρα και ιδιαίτερα στους δικηγόρους.
    Συγκεκριμένα ο ΔΣΑ στην ανακοίνωση του επισημαίνει:
    «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τον συγκλονισμό και τη αγανάκτηση του συνόλου των Μελών του για τον θάνατο της φυλακισμένης συναδέλφου μας Ebru Timtik, μετά από μακρά και εξαντλητική απεργία πείνας, στις 27/8/2020 στην Τουρκία.
    Η υπόθεση των δύο απεργών πείνας δικηγόρων EbruTimtik και Aytac Unsal, που φυλακίστηκαν με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση μετά από δίκη παρωδία κατά παράβαση κάθε εγγύησης του κράτους δικαίου, όπου το συνταγές κατηγορητήριο αφορούσε σε ενέργειές τους, που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο των υπερασπιστικών καθηκόντων τους, έχει κινητοποιήσει τους δικηγορικούς συλλόγους πανευρωπαϊκά.
    Ο Σύλλογος των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE)έχει επανειλημμένα αναφερθεί στις τουρκικές αρχές, στηρίζοντας το δίκαιο και νόμιμο αίτημα των απεργών πείνας δικηγόρων για μια δίκαιη δίκη (βλ. τελευταία επιστολή με ημερομηνία 18/8/2020:
    https://www.ccbe.eu/fileadmin/speciality_distribution/public/documents/Human_right_portal/EN_20200818_Statement-in-support-of-lawyers-Ebru-Timtik-and-Aytac-Unsal.pdf.
    Η Ebru Timtik, με το πλούσιο έργο της ως μέλος της οργάνωσης “Νομικό Γραφείο του Λαού” και ως υπερασπίστρια θυμάτων κρατικής βίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, θα συμβολίζει για πάντα την αξία και το πραγματικό νόημα του δικηγορικού λειτουργήματος όπου γης.
    Ως Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε διωκόμενο δημοκρατικό πολίτη στη γειτονική χώρα, και ιδιαίτερα στους Συναδέλφους μας δικηγόρους που είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν τα καθήκοντά τους σε δύσκολες συνθήκες ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή. Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του έτερου απεργού πείνας συναδέλφου μας AytacUnsal.
    Ήδη η Ελληνική Αντιπροσωπεία στην CCBE συντονίζεται με τις άλλες εθνικές αντιπροσωπείες στην σύνταξη μιας κοινής ανοικτής επιστολής , που θα λάβει υπογραφές από τους επιμέρους τοπικούς δικηγορικούς συλλόγους- κοινότητες της Ε.Ε, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και να ισχυροποιηθούν τα αιτήματα του ετέρου απεργού πείνας, Τούρκου Συναδέλφου μας, έναντι της Τουρκικής Κυβέρνησης.
    Eπ´ αυτού θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ