• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πρόκληση από την Τουρκία: Τα νησιά της Ελλάδας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα!

lawandorder.gr 28-08-2020 19:39 Τελευταία ενημέρωση: 28-08-2020 19:43
Πρόκληση από την Τουρκία: Τα νησιά της Ελλάδας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα!
Ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, αναφέρθηκε και στην ΕΕ τονίζοντας ότι «δεν δικαιούται δια να ομιλεί»

Τα νησιά της Ελλάδας και ειδικά το Καστελόριζο, δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Αιτία το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος αρχιπελάγους. Η τοποθέτηση αυτή προέρχεται από τον Χαμί Ακσόι, τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και ουσιαστικά αποτελεί την απάντηση της γείτονος στις θέσεις που έλαβε το Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Βερολίνο, αναφορικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Ακσόι προχώρησε όμως ένα βήμα ακόμα και υπογράμμισε ότι η ΕΕ δεν έχει το δικαίωμα να επικρίνει της δραστηριότητες της Τουρκίας για τους υδρογονάνθρακες στην αν. Μεσόγειο. Πολύ δε περισσότερο δεν πρέπει να απαιτεί να σταματήσουν.

Για την ένταση στην περιοχή, ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού Υπ. Εξ. «φωτογράφισε» την Ελλάδα και την Τουρκία. Αναφέρθηκε «σε αυτό το δίδυμο», σημειώνοντας ότι αγνοεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκύπριων και έτσι αυξάνει την ένταση. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ακσόι ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει η χώρα του να προστατεύει τα συμφέροντά της, αλλά και των Τουρκοκυπρίων, παρά τις «παράνομες συμμαχίες που έχουν συσταθεί εναντίον της», όπως είχε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε και:

Προκαλεί Τούρκος Συνταγματάρχης: Αν πάμε σε πόλεμο η Ελλάδα θα χάσει νησιά και τη Δυτική Θράκη

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo