Θεσσαλονίκη: Να σταματήσει η φύλαξη της κατάληψης Terra Incognita ζητούν οι αστυνομικοί

Newsroom L&O 28-08-2020 12:46 Τελευταία ενημέρωση: 28-08-2020 12:47
Θεσσαλονίκη: Να σταματήσει η φύλαξη της κατάληψης Terra Incognita ζητούν οι αστυνομικοί
«Οι καταλήψεις εκκενώνονται, οι δυνάμεις παραμένουν», αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Τη διακοπή της δράσης των αστυνομικών δυνάμεων στα άδεια κτίρια μετά την εκκένωση των καταλήψεων, καθώς και τη διακοπή της φύλαξής τους, ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Η Ένωση εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita στην οδό Ολύμπου, στη Θεσσαλονίκη, «πλην όμως οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για τη φύλαξη» του κτιρίου.

«Οι καταλήψεις εκκενώνονται, οι δυνάμεις παραμένουν», αναφέρει η ΕΑΥΘΕΣ στην ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας πως «δεν έχει αποσαφηνιστεί ο χρόνος απομάκρυνσής τους. Χωρίς να θέλουμε υπεισέλθουμε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας για την απόφαση συνεχούς φύλαξης» ιδιωτικών κτιρίων από δεκάδες αστυνομικούς».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιτυχή επιχείρηση εκκένωσης ακινήτου στην οδό Ολύμπου, το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη.

Ως είθισται, το ακίνητο χρησιμοποιείτο ως στέκι αντιεξουσιαστών και ορμητήριο για επιθέσεις κατά Αστυνομικών σε επεισόδια. Αυτό το καταμαρτυρούν και τα ευρήματα της Αστυνομίας από το εσωτερικό του κτιρίου. Σημειώνουμε ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει σύλληψη, καθώς δεν βρέθηκαν άτομα εντός αυτού.

Μετά την εκκένωση του ακινήτου, τελέστηκαν όλες οι απαραίτητες εργασίες ώστε να αποτραπεί η ανεμπόδιστη επανακατάληψή του, πλην όμως οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για τη φύλαξή του και δεν έχει αποσαφηνιστεί ο χρόνος απομάκρυνσής τους. Χωρίς να έχουμε διάθεση να υπεισέλθουμε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας για την απόφαση συνεχούς φύλαξης ενός ιδιωτικού κτιρίου από δεκάδες Αστυνομικούς.

Η Αστυνομία ενήργησε ως όφειλε και εκκένωσε το ακίνητο, πλην όμως η παρουσία διμοιριών έξωθεν αυτού αποδεικνύει ότι ο σχεδιασμός αφορούσε αποκλειστικά τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν μέχρι τη στιγμή της εκκένωσης. Κατόπιν δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόβλεψη για το μέλλον του κτιρίου, ο ιδιοκτήτης δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασία της περιουσίας του, κι ως εκ τούτου το βάρος επωμίζεται και πάλι το αστυνομικό προσωπικό της ΔΑΕΘ.

Σε μια εποχή που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί σε πολλά και δύσκολα πεδία, η ακινητοποίηση δυνάμεων έξω από ιδιωτικά κτίρια αποτελεί απαγορευτική πολυτέλεια. Η κατασπατάληση δυνάμεων κοστίζει ακριβά τόσο στη δημόσια ασφάλεια, όσο και στις εσωτερικές λειτουργίες των Υπηρεσιών.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας ώστε να διακοπεί αυτή η επιζήμια φύλαξη, όπως επίσης να οριοθετηθεί η δράση των αστυνομικών δυνάμεων στα εκκενωμένα κτίρια για να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Διαβάστε και:

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, κροτίδες και εύφλεκτο υλικό στην κατάληψη Terra Incognita που εκκενώθηκε (Εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo