• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δένδιας: Συνομιλίες με ΓΓ ΝΑΤΟ στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

lawandorder.gr 26-08-2020 20:43 Τελευταία ενημέρωση: 26-08-2020 20:44
Δένδιας: Συνομιλίες με ΓΓ ΝΑΤΟ στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα μεταβεί στο Βερολίνο με τις επαφές να εστιάζονται στην αν. Μεσόγειο και στην κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα
 
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 27 Αυγούστου στο Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich»).
 
Οι συνομιλίες θα εστιασθούν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
 
Θα εξετασθούν, επίσης, η κατάσταση στη Λευκορωσία, οι σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας καθώς και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις της πανδημίας.
 
Προ της ενάρξεως των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας με τον Ισραηλινό ομόλογό τους Gabi Ashkenazi, όπου θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και τις σχέσεις ΕΕ - Ισραήλ.
 
Την Παρασκευή, κατά το άτυπο γεύμα εργασίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα εστιάσουν στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διεθνή σκηνή.
 
Στο περιθώριο του Συμβουλίου, το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo