Δηλητηρίαση Ναβάλνι: Αρνείται τη διακομιδή του διασωληνωμένου αντιφρονούντα το νοσοκομείο της Σιβηρίας

Newsroom L&O 21-08-2020 09:31 Τελευταία ενημέρωση: 21-08-2020 10:15
Δηλητηρίαση Ναβάλνι: Αρνείται τη διακομιδή του διασωληνωμένου αντιφρονούντα το νοσοκομείο της Σιβηρίας
Πολιτικό και αστυνομικό θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα

Το νοσοκομείο στη Σιβηρία, στο οποίο νοσηλεύεται ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, αρνείται να του επιτρέψει να μεταφερθεί σε άλλη καλύτερα εξοπλισμένη εγκατάσταση, στην οποία μπορεί να δεχθεί καλύτερη περίθαλψη, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός του.

Εντωμεταξύ, το γερμανικό ασθενοφόρο αεροπλάνο, που έχει σταλεί για να μεταφέρει για θεραπεία στη Γερμανία, από νοσοκομείο της Σιβηρίας, τον επικριτή του Κρεμλίνου, προσγειώθηκε στην πόλη Ομσκ, σύμφωνα με ιστότοπο που παρακολουθεί τις πτήσεις.

Ρώσοι γιατροί δήλωσαν πως η κατάσταση του Ναβάλνι εξακολουθεί να είναι πολύ ασταθής για να μπορέσει να ταξιδέψει ο αντιπολιτευόμενος, όμως σύμμαχοι του Ναβάλνι κατηγόρησαν τις αρχές ότι προσπαθούν να ματαιώσουν την ιατρική μεταφορά του, μια απόφαση για την οποία λένε πως τον θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο.

Το ειδικά διαμορφωμένο για την αεροδιακομιδή ασθενών αεροσκάφος αναχώρησε από τη Γερμανία σήμερα το πρωί προκειμένου να παραλάβει τον άνδρα που χαροπαλεύει. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Νυρεμβέργη (νότια) στις 03:11 (τοπική ώρα· 04:11 ώρα Ελλάδας).

Πρόεδρος γερμανικής ΜΚΟ είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο ότι το βερολινέζικο νοσοκομείο Charité είναι έτοιμο να νοσηλεύσει τον Αλεξέι Ναβάλνι, 

Ο Ναβάλνι δίνει μάχη για τη ζωή του αφού ήπιε τσάι που οι σύμμαχοί του πιστεύουν πως περιείχε δηλητήριο. Οι γιατροί που τον θεραπεύουν σε νοσοκομείο της πόλης Ομσκ της Σιβηρίας δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τη διάγνωση αυτή, όμως λένε πως είναι μία από τις εκδοχές που εξετάζουν.

Σύμφωνα με την Κίρα Γιάρμις, την εκπρόσωπο του Ναβάλνι, ο επικεφαλής γιατρός είπε σήμερα πως η κατάσταση του ρώσου αντιπολιτευόμενου είναι ασταθής και πως το νοσοκομείο θεωρεί πως η επιθυμία των συγγενών του να μετακινηθεί σε άλλη εγκατάσταση δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει μια τέτοια μετακίνηση.

«Η απαγόρευση της μεταφοράς του Ναβάλνι είναι μια απόπειρα κατά της ζωής του που εκτελείται αυτή τη στιγμή από γιατρούς και τις δόλιες αρχές που την επέβαλαν», έγραψε η Γιάρμις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε και:

Δηλητηρίασαν τον Αλεξέι Ναβάλνι, Ρώσο ηγέτη της αντιπολίτευσης – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Ρώσος γιατρός εντατικής: Δεν είναι βέβαιο ότι δηλητηρίασαν τον αντιπολιτευόμενο Ναβάλνι, που δίνει μάχη για τη ζωή του

Ανησυχία Μπορέλ για τις υποψίες ότι δηλητηρίασαν το Ρώσο αντιπολιτευόμενο Ναβάλνι

Ο Ναβάλνι πρέπει να μεταφερθεί στην Ευρώπη, δηλώνει ο γιατρός του

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι οι γιατροί κάνουν το παν για τον Ναβάλνι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo