Θεσσαλονίκη: Ποια είναι η κατάληψη που εκκενώνει η ΕΛ.ΑΣ. και θεωρείται «σκληροπυρηνική»

Newsroom L&O 17-08-2020 07:23 Τελευταία ενημέρωση: 17-08-2020 10:33
Θεσσαλονίκη: Ποια είναι η κατάληψη που εκκενώνει η ΕΛ.ΑΣ. και θεωρείται «σκληροπυρηνική»
Η επιχείρηση εξελίσσεται επί της οδού Τάσκου Παπαγεωργίου, κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την κατάληψη που είναι γνωστή ως «Terra Incognita», από τις παλαιότερες της πόλης (από το 2004), και αφορά σε κτίριο που ανήκει στο ΑΠΘ, επί της οδού Τάσκου Παπαγεωργίου, κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Πληροφορίες λένε πως ο χώρος χρησιμοποιούνταν από ομάδες ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου ως ορμητήριο για κατασκευή μολότοφ και προετοιμασία επιθέσεων και επεισοδίων σε πορείες και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του ΣΚΑΪ θεωρείται από τις «σκληροπυρηνικές».Στον χώρο λειτουργούσαν ακόμη η τυπογραφική κολεκτίβα Druck, αυτοδιαχειριζόμενο γυμναστήριο, αυτοδιαχειριζόμενη βιβλιοθήκη-βιβλιοπωλείο και εργαστήρι μεταξοτυπίας. Σε κάποιες εκδηλώσεις που διοργανώνονταν από τους διαχειριστές άνοιγαν τις πόρτες για  κόσμο εκτός του στενού πυρήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο εσωτερικό της δεν εντοπίστηκαν άτομα, ενώ δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για ευρήματα.

Οι γύρω δρόμοι έκλεισαν μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση, ενώ ακροβολιστές της αστυνομίας εθεάθησαν σε ταράτσες κοντινών κτιρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo