22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Μεταμόρφωση-Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης: Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας (βίντεο & εικόνες)


    Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου.
    Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής.
    Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία – Οι οδηγίες της Τροχαίας
    Για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας:
    Κλειστή είναι η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Κηφισού, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της γέφυρας της Λυκόβρυσης μέχρι το ύψος του κόμβου της Μεταμόρφωσης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και τη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας
    Κλειστή είναι η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Κηφισού, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος του κόμβου της Μεταμόρφωσης ως το ύψος της γέφυρας της Λυκόβρυσης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τις δύο δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας
    Μάχη με τις φλόγες
    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτήρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ’ άκρη σε άκρη.
    Στο σημείο έχουν σπεύσει 49 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και δύο ελικόπτερα. Υπάρχει επίσης συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και από υδροφόρες ΟΤΑ.
    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο.
    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.
    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αποφεύχθηκε μέχρι στιγμής η επέκταση της πυρκαγιάς σε άλλο κτήριο.
    Αττική Οδός
    Δύσκολη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπως περιγράφεται παραπάνω, ενώ το σημείο διακοπής, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, μετακινήθηκε στα διόδια της Αττικής Οδού, για λόγους ασφαλείας και πολύ χαμηλής ορατότητας από τον πυκνό μαύρο καπνό.
    Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό, όπου έχουν ανοίξει τα διόδια προς αεροδρόμιο, με ελεύθερη διέλευση.
    Παράλληλα, έχουν κλείσει οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Λαμία και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
    Το βίντεο που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό του μεγέθους της πυρκαγιάς:
    Αυτή την ώρα επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας, αλλά και ένα πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ
    Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
    Δείτε σε εικόνες που εξασφάλισε το L&O, πώς φαίνεται το πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού που έχει σκεπάσει την περιοχή.
    Διαβάστε και:
    Πυρκαγιά στην Μεταμόρφωση: Μήνυμα από το 112 για να προστατευθούν οι κάτοικοι από τους πυκνούς καπνούς (εικόνες)


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ