Εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο - Στην εντατική 55χρονος οικοδόμος

Newsroom L&O 14-08-2020 17:28 Τελευταία ενημέρωση: 14-08-2020 17:30
Πηγή εικόνας: ΕΡΤ
Εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο - Στην εντατική 55χρονος οικοδόμος
Από 9,5 μέτρα ύψος έπεσε ο άτυχος οικοδόμος

Σοβαρότατα τραυματίστηκε το πρωί της Παρασκευής ένας 55χρονος οικοδόμος που εργαζόταν σε οικοδομή της Νέας Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο. Το ατύχημα έγινε όταν υποχώρησε το μπαλκόνι υπό συντήρηση πολυκατοικίας και ο άτυχος άνδρας έπεσε στο κενό από ύψος 9,5 μέτρων.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, που βρέθηκε επί τόπου από κοινού με την τεχνική επιθεώρηση εργασίας, αναφέρει: «Ένα νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Άνω Αλικαρνασσού προς τη Βιομηχανική Περιοχή, σε εργασίες συντήρησης πολυκατοικίας, όταν έκοψε το μπαλκόνι και βρέθηκε στο κενό ο άτυχος συνάδελφος από 9,5 μέτρα. Πολλά έργα συντήρησης πρέπει να ελέγχονται για την στατικότητα για να μην έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων, βρέθηκαν άμεσα στο τόπο του ατυχήματος προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία μαζί με την τεχνική επιθεώρηση εργασίας. Το εργατικό ατύχημα είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου μας Α.Π. (A.P.) 55 ετών Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος.

Οι ευθύνες της εργοδοσίας στο χώρο των κατασκευών γενικά είναι μεγάλες. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των κατασκευών».

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo