Τούντας: Ξεπερνούν τα 60.000 τα κρούσματα κορονοϊού - Τουλάχιστον 10.000 είναι ενεργά

Newsroom L&O 14-08-2020 16:46
Τούντας: Ξεπερνούν τα 60.000 τα κρούσματα κορονοϊού - Τουλάχιστον 10.000 είναι ενεργά
Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, εκτίμησε ότι από Σεπτέμβριο είναι πιθανό να δούμε βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα

Τη διαπίστωση ότι  στη χώρα υπάρχουν 10.000 πολίτες που μεταδίδουν τον κορονοϊό, έκανε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας. Ο αριθμός αυτός προκύπτει από την εκτίμηση ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι 10 φορές περισσότερα από αυτά που δείχνουν τα τεστ.

«Έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 60.000 συμπολίτες μας. Υπάρχουν περισσότερα από 10.000 ενεργά κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Έχουμε μπει σε ένα δεύτερο κύμα, που μπορεί να εξελιχθεί χειρότερα από το πρώτο» επισήμανε. Όπως είπε θα υπάρξει μια έξαρση κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο, γι’ αυτό πρέπει να τηρήσουμε τα ήδη ισχύοντα μέτρα και να ληφθούν και νέα μέτρα όπως τοπικά lockdown, όπου χρειαστεί».

«Παντού είναι ο ιός. Πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα σαν να κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να μολυνθούμε. Πρέπει να τα εφαρμόσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα ισχύοντα μέτρα».

Πάντως εκτίμησε ότι από Σεπτέμβριο είναι πιθανό να δούμε βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα. Για τα σχολεία είπε ότι: «αν χειροτερεύσουν οι δείκτες, δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo