• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Με... κακό μοντάζ προπαγανδίζει η Τουρκία πως υπέστη ζημιά η φρεγάτα «Λήμνος»

lawandorder.gr 14-08-2020 14:59 Τελευταία ενημέρωση: 14-08-2020 15:00
Με... κακό μοντάζ προπαγανδίζει η Τουρκία πως υπέστη ζημιά η φρεγάτα «Λήμνος»
Έβαλαν... λευκό καρχαρία για να δείξουν τις ζημιές που «υπέστη» το σκάφος

«Πειραγμένη» φωτογραφία χρησιμοποιεί η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, δίνοντας συνέχεια στην προπαγανδιστική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία σε σχέση με το επεισόδιο που φέρεται να έλαβε χώρα μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» και της τουρκικής «Kemal Reis».

Πρώτη είδηση στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας είναι ένα κείμενο με τίτλο «Τουρκικό χαστούκι στο ελληνικό "Λήμνος"» και υπότιτλο «Ιδού τι έπαθε το "Λήμνος" από το "Kemal Reis" όταν προσπάθησε να εμποδίσει το "Oruc Reis"».

Το τουρκικό μέσο χρησιμοποιεί φωτογραφία της φρεγάτας, στην οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα, «φαίνονται για πρώτη φορά» οι ζημιές που υπέστη η ελληνική φρεγάτα.

Αναφέρει επίσης ότι «οι Έλληνες πλήρωσαν υψηλό τίμημα», ότι η φρεγάτα υπέστη ζημιές στο πλωριαίο τμήμα και αποσύρθηκε για επισκευές, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι Έλληνες χρήστες του Twitter αναρωτιούνται «αν με αυτό τον στόλο θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία».

Η φωτογραφία ωστόσο που χρησιμοποιεί η τουρκική εφημερίδα και αναρτάται σε λογαριασμούς Τούρκων χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα είναι παραποιημένη με πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, όπως φαίνεται από την πρωτότυπη φωτογραφία που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το Πολεμικό Ναυτικό:

Στο δημοσίευμα έχει αναρτηθεί η ίδια φωτογραφία, αλλά είναι παραποιημένη.

Μετά τη φωτογραφία ακολουθεί και δεύτερη, αυτή τη φορά μεγεθυμένη, με τη λεζάντα «Αχρηστεύτηκε η πλώρη του πλοίου». Ωστόσο το μοντάζ είναι τόσο κακό, που εκεί όπου υποτίθεται πως υπάρχει ζημιά βλέπουμε έναν... λευκό καρχαρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo