Έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο για την τουρκική προκλητικότητα

Newsroom L&O 11-08-2020 20:18 Τελευταία ενημέρωση: 11-08-2020 21:45
Έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο για την τουρκική προκλητικότητα
Πραγματοποιείται υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) αυτή τη στιγμή, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιείται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Θα εξεταστεί συνολικά η πορεία του Oruc Reis, καθώς υπάρχουν πληροφορίες «της τελευταίας στιγμής» ότι αιφνίδια, άλλαξε την πορεία του...

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η στροφή του Oruc Reis είναι 180 μοίρες. Μένει να φανεί εντός του επόμενου 24ωρου αν το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, επιστρέψει στην Αττάλεια. Πάντως, η αναστροφή του σκάφους, ξεκίνησε περίπου οχτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσει στο όριο της περιοχής που παράνομα δέσμευσε με NAVTEX η Άγκυρα, άρχισε να κινείται πιο ανατολικά.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό που βρίσκεται στο σημείο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την πομπή από τουρκικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis. Διαρκώς εκπέμπονται μηνύματα από τα ελληνικά πλοία ότι το ερευνητικό σκάφος βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας της χώρας.

Διαβάστε και:

Επιμένουν οι Τούρκοι: «Το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας»!

Ο Δένδιας ζήτησε έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης

Συνάντηση Μητσοτάκη-Φλώρου στο Μέγαρο Μαξίμου

Oruc Reis: Προκλητικός ο τουρκικός τύπος - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα (Εικόνες)

Άγρια νύχτα με το Oruc Reis - Παραμένει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo