Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: «Η Τουρκία έχει την ικανότητα να προστατεύσει τη Γαλάζια Πατρίδα της»

Newsroom L&O 11-08-2020 16:32 Τελευταία ενημέρωση: 11-08-2020 16:34
Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: «Η Τουρκία έχει την ικανότητα να προστατεύσει τη Γαλάζια Πατρίδα της»
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι στην αν. Μεσόγειο δεν θα επιβιώσει κανένα σχέδιο που δεν θα περιλαμβάνει την Τουρκία

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία. Τελευταίο «χτύπημα» από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα του έχει την αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί την Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο!

Ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε μάλιστα, στέλνοντας το μήνυμα προς την Ελλάδα ότι ,«στην αν. Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία».

Ο Ακάρ αναφέρει επίσης πως «το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει Oruc Reis και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της της Τουρκίας».

Αναλυτικά το μήνυμα του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας:  

«Το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων , συμφερόντων της της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

Διαβάστε και: 

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες μέχρι τέλος Αυγούστου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo