23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Οδοιπορικό του L&O στα Πολιτικά – Εικόνες αποκάλυψης (Βίντεο-Εικόνες)


    Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι στα Πολιτικά Ευβοίας μετά την καταιγίδα που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την περιοχή. Τα Πολιτικά πλημμύρισαν, καταστράφηκαν σπίτια και περιουσίες που δημιουργήθηκαν με κόπο ετών από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ από τις πρώτες πρωινές κιόλας ώρες οι ντόπιοι προσπαθούν να ξανά αρχίσουν τις ζωές τους από το μηδέν, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια.
    Οδοιπορικό στα Πολιτικά της Εύβοιας έκανε σήμερα το lawandorder.gr καταγράφοντας καρέ-καρέ τα αποτελέσματα της χθεσινής καταιγίδας.
    Χαρδαλιάς από Εύβοια: 5 νεκροί και 2 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες
    Στις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 5 άτομα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
    «Είχαμε μία δύσκολη μέρα, ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μία δύσκολη μάχη. Όλοι κατέβαλαν έναν υπεράνθρωπο αγώνα» τόνισε από την Εύβοια στην οποία βρίσκεται ο κ. Χαρδαλιάς.
    «Η πρόβλεψη για τις σημερινές βροχές στην περιοχή ήταν για 63 χιλιοστά βροχής. Τελικά έπεσαν πάνω από 350 χιλιοστά σε 5 ώρες» πρόσθεσε.
    Σημείωσε ακόμη ότι σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές αλλά συμπλήρωσε ότι οι σκέψεις μας είναι σε όσους δεν τα κατάφεραν.
    Όπως δε επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.
    Ο κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112 εξαιτίας των πλημμυρών.
    «Αν το είχαμε ενεργοποιήσει θα είχαμε εκατόμβη νεκρών» σημείωσε.
    Όπως είπε σχετικά, τρεις άνθρωποι εκ των θυμάτων, έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να φύγουν. Για αυτό το λόγο δεν δόθηκε εντολή για εκκένωση.
    Σημείωσε επίσης πως λαμβάνεται μέριμνα και «δεν θα βρεθεί ούτε ένας συνάνθρωπος μας που δεν θα βρει χώρο να στεγαστεί».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ