«Καμπανάκι» Μόσιαλου για τα κρούσματα κορονοϊού: Φτάνουν έως τα 1.500 ημερησίως στην Ελλάδα!

Newsroom L&O 08-08-2020 21:46
«Καμπανάκι» Μόσιαλου για τα κρούσματα κορονοϊού: Φτάνουν έως τα 1.500 ημερησίως στην Ελλάδα!
Με ανάρτησή του στα social media ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε διεθνής οργανισμούς για την αντιμετώπιση της νόσου τονίζει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανό να είναι 8-10 φορές μεγαλύτερος

«Λάβρος» ήταν ο Ηλίας Μόσιαλος, αναφορικά με τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε διεθνής οργανισμούς για την αντιμετώπιση της νόσου τονίζει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανό να είναι 8-10 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφηκε επίσημα. Άρα, αφού το Σάββατο ανακοινώθηκαν 152 κρούσματα, τότε είναι πιθανό να ανέρχεται σε 1.500 ο πραγματικός αριθμός τους! 

Όπως ο ίδιος τονίζει στην ανάρτησή του στα social media:

«Τριψήφιος αριθμός (152) κρουσμάτων και σήμερα. 17 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος (κατά 8-10 φορές).»

Ο κ. Μόσιαλος ξεκαθαρίζει ότι  «χωρίς τις συντονισμένες δράσεις πολιτείας και πολιτών θα έχουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα. Η χαλάρωση μετά την άρση των μέτρων ήταν σημαντική. Επικράτησε το παράδοξο της πρόληψης. Δεν είχαμε μεγάλο πρόβλημα γιατί η αντίδραση της χώρας ήταν άμεση και αποτελεσματική. Αρκετοί όμως θεώρησαν ότι στην ουσία δεν υπήρξε πρόβλημα. Και άδικα κάναμε ότι κάναμε.

Θα θυμάστε ότι δεν σταμάτησα να ενημερώνω σχεδόν καθημερινά για τις επιπτώσεις της νόσου. Ακόμη και όταν είχαμε ελάχιστα κρούσματα. Όταν πολλοί θεώρησαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον ιό.»

Ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι «τώρα χρειάζεται συστηματική προσπάθεια, σχέδιο και προγραμματισμός, ιδιαίτερα για τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες όταν αρκετές δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους. Θα αναφερθώ σε προγραμματισμούς που πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες. Όπως έκανα και το Φεβρουάριο με την κατάθεση δώδεκα προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και στις αρχές Μαρτίου όταν πρότεινα την στρατηγική προσέγγιση για τη γρήγορη άρση του lockdown.

Χρειάζεται όμως και συστηματική υλοποίηση των μέτρων από όλους. Και εφαρμογή των μέτρων με οριζόντιο τρόπο και χωρίς εξαιρέσεις. Δεν υπάρχουν κατηγορίες πολιτών και δημοσίων λειτουργών που είναι αλώβητοι και δεν κολλάνε/μεταδίδουν το ιό. Επομένως η εφαρμογή των μέτρων θα πρέπει να γίνεται από όλους και ιδιαίτερα σε όλους τους κλειστούς χώρους.»

Μάλιστα, ο κ. Μόσιαλος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και προς την κυβέρνηση για το γεγονός ότι οι κληρικοί δεν φορούσαν μάσκες κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας των νέων υπουργών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αυτό δεν έγινε από όλους πρόσφατα σε κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, την ορκωμοσία υπουργών. Ελπίζω να μην επαναληφθεί»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo