23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Έτσι προσπάθησε να αποδράσει ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου – Φωτογραφίες ντοκουμέντο


    Με αυτοσχέδια σουβλιά, σκαρπέλα και με σκαλωσιά που είχε φτιάξει από πανιά, επιχείρησε να ανοίξει τρύπα σε τοιχίο των φυλακών Κερκύρας, με σκοπό να αποδράσει, ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχίμ Μπραχιμάϊ. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο Μπραχιμάϊ, είχε κάνει προεργασία, σκάβoντας γύρω από ένα τούβλο ώστε να ανοίξει αργά αλλά σταθερά, τρύπα που θα τον οδηγούσε σε άλλο χώρο από αυτόν που κρατούνταν.
    Πως τον εντόπισαν
    Ο Μπραχιμάϊ, όμως στην προσπάθεια του να αποδράσει, έκανε λάθη που οδήγησαν τους σωφρονιστικούς στην αποκάλυψη του σχεδίου του. Οι σωφορονιστικοί διαπίστωσαν πως μια αίθουσα που χρησιμοποιείται ως μουσειακός χώρος και είναι πάντα κλειδωμένη με λουκέτο, το απόγευμα της Πέμπτης ήταν ξεκλείδωτο. Άμεσα ξεκίνησε καταμέτρηση κρατουμένων όπου διαπιστώθηκε πως ο Μπραχιμάϊ ήταν απόν. Ενημερώθηκε ο υπαρχιφύλακας και ξεκίνησαν να τον αναζητούν σε χώρους της φυλακής. Τελικώς ο κακοποιός εντοπίστηκε στο μπάνιο του κελιού του, αν και κατά την καταμέτρηση δεν βρισκόταν εκεί. Η απουσία του κατά την καταμέτρηση, σε συνδυασμό με το ξεκλείδωτο λουκέτο, προκάλεσαν υποψίες και μετά από διερεύνηση του χώρου που χρησιμοποιείται ως μουσειακός χώρος, διαπιστώθηκε πως είχε ξηλώσει πόρτες από τα κελιά για να φτάξει μια σκαλωσιά. Στο χώρο βρέθηκαν σουβλιά, σκαρπέλα και μια ανεμόσκαλα με γάντζο.
    Επιτέθηκε στον αρχιφύλακα
    Στην συνέχεια ο αρχιφύλακας Δ.Ε, μετέβη στο κελί του και μετά από ερωτήσεις του, ο κακοποιός παραδέχτηκε πως σχεδίαζε να αποδράσει και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, προσποιούμενος ότι βγάζει κάτι από την τσέπη του. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τον Μπραιμάϊ να προσπαθεί να χτυπήσει τον αρχιφύλακα με γροθιές και κλοτσιές. Τελικά με την παρέμβαση και άλλων σωφρονιστικών κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Ο κακοποιός, έχει μεταφερθεί σε ειδικό χώρο κράτησης.
    Η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, κυρία Σοφία Νικολάου άμεσα ενημερώθηκε για το συμβάν, καθώς ακόμη και εν μέσω θέρους, συνεχίζει να εργάζεται και να έχει συνολική εικόνα για όσα τεκταίνονται στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, συνεχάρη για την άμεση αντίδραση, την νέα διευθύντρια, αλλά και τον αρχιφύλακα των φυλακών, που δέχτηκε επίθεση από τον Μπραχιμάϊ, αλλά κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ