ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για τα Fake news περί COVID-19

Κατερίνα Μάνθου 07-08-2020 15:17
Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για τα Fake news περί COVID-19
Μετά από εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., διαβίβασε πριν από λίγες ημέρες τα επίμαχα δημοσιεύματα και αναρτήσεις του διαδικτύου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Ο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Νικόλαος Στεφανάτος διενεργεί ήδη προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τα Fake news τα οποία δημοσιεύονται τόσο στον Τύπο, όσο και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα οποία αναφέρονται σε θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον κορονοϊό (COVID-19) και παράλληλα καλούν τον κόσμο να μην τηρεί τα μέτρα προστασίας που έχουν ορίσει τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., διαβίβασε πριν από λίγες ημέρες τα επίμαχα δημοσιεύματα και αναρτήσεις του διαδικτύου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόσφατα, ο κ. Χρυσοχοϊδης, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι "η πανδημία δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο» και είχε προσθέσει, ότι «η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo