Απατεώνας έταζε επιστροφή φόρου σε ηλικιωμένους - Αφαίρεσε 133.000 ευρώ

Μιχάλης Τεζάρης 07-08-2020 09:35 Τελευταία ενημέρωση: 07-08-2020 09:37
Απατεώνας έταζε επιστροφή φόρου σε ηλικιωμένους - Αφαίρεσε 133.000 ευρώ
Ο λόγος για έναν 40χρονο απατεώνα που συνελήφθη στο Μενίδι μετά από επιχείρηση ανδρών του τμήματος ασφαλείας Συντάγματος και αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Έπειθε ηλικιωμένους πως συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται μεγάλη επιστροφή φόρου, παριστάνοντας τον λογιστή, αλλά για να γίνει αυτό θα έπρεπε να τους δώσουν κάποια χρήματα για έκδοση παραβόλων.

Πήγαινε τα θύματα του με το αυτοκίνητό του στην τράπεζα, κατάφερε να αποσπάσει 133.310 ευρώ από 15 άτομα.

Ο λόγος για έναν 40χρονο απατεώνα που συνελήφθη στο Μενίδι μετά από επιχείρηση ανδρών του τμήματος ασφαλείας Συντάγματος και αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Τα θύματα του απατεώνα εκτιμάται πως είναι πολλά περισσότερα καθώς είχε ξεκινήσει την παραβατική του δράση από το 2016.

Ο 40χρονος προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά του και υποστήριζε πως συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού από την εφορία, αλλά θα έπρεπε να καταβάλουν ένα ποσό για να εκδοθούν τα υποτιθέμενα παράβολα.

Αφού τους έπειθε, τους μετέφερε στο σπίτι ή στην τράπεζα με το αυτοκίνητό του και τους αποσπούσε χρήματα και κοσμήματα. Μάλιστα απέφευγε να τους μεταφέρει μπροστά από τις τράπεζες ή να τους συνοδεύσει μέσα σε αυτές, για να μην καταγραφούν οι κινήσεις του από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Από τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • πιστόλι με γεμιστήρα
  • μονόκαννο πυροβόλο όπλο
  • μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα με 235 φυσίγγια
  • το χρηματικό ποσό των 5.505 ευρώ
  • κοσμήματα
  • ηλεκτρονικές συσκευές και
  • όχημα δημόσιας χρήσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo