ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Πόρος: Μίνι lockdown - «Λουκέτο» στα καταστήματα στις 11 βράδυ - Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων

Newsroom L&O 06-08-2020 21:43 Τελευταία ενημέρωση: 06-08-2020 21:56
Πόρος: Μίνι lockdown - «Λουκέτο» στα καταστήματα στις 11 βράδυ - Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από την Παρασκευή 7 Αυγούστου και θα ισχύουν για τις επόμενες 10 μέρες

Μίνι lockdown αποφασίστηκε απόψε να ισχύσει για ένα δεκαήμερο (7-17 Αυγούστου) στο νησί του Πόρου. Αιτία τα αυξημένα κρούσματα (18) που προέκυψαν το τελευταίο 24ωρο, ένδειξη ότι η μεταδοτικότητα του κορονοϊού εκεί, βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

   ● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

   ● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

   Στο νησί μεταβαίνουν και εγκαθίστανται το πρωί της Παρασκευής κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

   Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης προανήγγειλε τα μέτρα αυτά, ανακοινώνοντας μέσω social media, τις ανάλογες αποφάσεις που έλαβε κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο του νησιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo