ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Κορονοϊός: Ποια μέτρα θα εφαρμόσει ο δήμος Πόρου - Τέλος στις λιτανείες, περιορισμοί στα καταστήματα

Newsroom L&O 06-08-2020 21:28 Τελευταία ενημέρωση: 06-08-2020 21:48
Κορονοϊός: Ποια μέτρα θα εφαρμόσει ο δήμος Πόρου - Τέλος στις λιτανείες, περιορισμοί στα καταστήματα
Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, το μεσημέρι

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από την ΓΓΠΠ ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, γνωστοποίησε τα μέτρα που θα λάβει ο δήμος. Αφορμή στάθηκαν τα 13 θετικά τεστ κορονοϊού που προέκυψαν στο νησί και ανάγκασαν τη δημοτική αρχή να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι η απαγόρευση στις λιτανείες και ο περιορισμός στη λειτουργία των νυχτερινών καταστημάτων

Με ανάρτησή του στα social media ο κ. Δημητριάδης έκανε γνωστό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού αποφάσισε το μεσημέρι, κατά πλειοψηφία, τις εξής παρεμβάσεις:

  • Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό, το οποίο θα εξυπηρετείται μόνο ηλεκτρονικά ή με ραντεβού σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Το διοικητικό προσωπικό του δήμου θα εργάζεται με εξ αποστάσεως εργασία. Το προσωπικό των τεχνικών και κοινωνικών υπηρεσιών θα εργάζεται μόνο εκτός κτιρίων.
  • Απαγορεύεται η είσοδος κοινού σε όλα τα δημοτικά κτίρια, στις παιδικές χαρές και στις δημοτικές τουαλέτες.
  • Συνεργείο του δήμου θα συνεχίσει να διενεργεί περιοδικούς ελέγχους αναφορικά με την χρήση κοινόχρηστων χώρων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων
  • Ανακαλούνται όλες οι άδειες παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων μετά τις 11μμ σε καφέ μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία.
  • Απαγορεύεται η διενέργεια λιτανειών και λατρευτικών εκδηλώσεων σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo